Foto: FHIB
#ibsilly

Tredje nyförvärvet till Fagerhult Habo

Fagerhult Habo har gjort klart med sitt tredje nyförvärv.

Fagerhult Habo fortsätter att värva till den kommande säsongen. Först gjorde klubben klart med Rasmus Svensson från Jönköping och tidigare i veckan stod det klart att John Widlert från Östra valt spel i Fagerhult. Nu är det tredje nyförvärvet klart i form av Peter Lindgren från Borås IBF.

– Peter känns väldigt spännande. Dessutom lite ”äldre”, född -92, vilket blir bra i vår relativt unga trupp. Jag ska erkänna att jag inte hade jättebra koll på honom när tipset kom in till oss. Men direkt efter att vår träning var slut hade han imponerat tillräckligt. Han är en teknisk rightfattad back med bra blick och en fin touch på bollen. Förra säsongen gjorde han 32 poäng i ett lag som åkte ur div 1 vilket är ett bra resultat. Vi är glada att han valt att ansluta och vi är övertygade om att han kommer klara av allsvenskan på ett utmärkt sätt, sägerAndreas Linderum från Fagerhults sportgrupp till lagets hemsida. 

Peter Lindgren gjorde den gånga säsongen 10 mål och 22 assist för Borås i division 1.

— Ambitionen är såklart att spela så högt upp som möjligt. När jag hade känt på det hos er kändes det helt rätt. En seriös förening som vill utvecklas och kan ge mig förutsättningar att utvecklas.I vinter kommer publiken få se en kille som gillar att ha boll och gillar att lösa saker på ett kreativt sätt. Dessutom hoppas jag kunna bidra med en del sköna passningar.

Det blir första gången som Peter Lindgren spelar i Allsvenskan.

— Min uppfattning är att laget är väldigt duktiga på att spelvända, det är något vi ska fortsätta jobba mycket med. Spelet med boll kommer bli oerhört viktigt. Då serien denna säsongen får en hel del nya lag och man inte riktigt kommer veta exakt hur alla spelar blir en viktig del att bli bra på anpassa sig efter olika matchbilder.När jag varit nere och testat har bilden varit väldigt positiv. En väldigt bra bild av staben och av föreningen, säger Lindgren och utvevcklar:

— Man märkte verkligen att klubben är väl organiserad. Väldigt många duktiga yngre spelare som är bra skolade. Samtidigt som man har en del rutinerade spelare som bär laget, precis som det ska vara enligt mig.Killarna har varit trevliga och bjudit in mig bra och man fick känslan av att här tar vi hand om varandra.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar