Foto: (Erwin Keller, www.kellermedia.ch)
#ibsilly

Schweizisk landslagscenter till Mullsjö

Schweiziska landslagscentern Tim Braillard klar för Mullsjö.

Den schweiziska landslagscentern Tim Braillard vill till Sverige och har haft kontakt med Dalen, Växjö, Helsingborg, Pixbo och Mullsjö. Till slut stod valet mellan att gå till Pixbo Wallenstam eller till Mullsjö AIS.Nu har Braillard bestämt sig för Mullsjö vilket GT var först att avslöja. Mullsjö ville inte då bekräfta övergången med idag la Alligator Malans, Braillards tidigare klubb ut en bekräftelse på sin hemsida. Kontraktet med Mullsjö är skrivet på 1+1 år.

— Framförallt så valde jag Mullsjö ur idrottssynpunkt. I Mullsjö är det realistiskt att slåss för att vinna guldet och det var viktigt för mig. Dessutom fick jag rekommenderades jag av olika personer (inklusive Mattias Larsson tidigare Alligator Malans och Warberg och Schweiz förbundskapten David Jansson) att gå till Mullsjö. Speciellt eftersom spelsystemet liknar Alligator, säger Braillard.

Ryggproblem gjorde att han missade inledningen av årets säsong och gjorde därmed bara 13 mål och 23 assist på 19 matcher. Tidigare säsonger har Braillard närmare 60 poäng per säsong. Nu väntar alltså spel i Sverige.

— Det var mycket svårt att lämna. Det finns så många bra personer i laget och runt laget. Efter att jag skrivit på har jag sett fram emot äventyret. Å andra sidan har jag bara tre månader i Schweiz och jag ska försöka använda den tiden så mycket som möjligt. Jag kommer göra de mesta av sommarträningen tillsammans med Alligator.

Alternativen i SSL var flera.

— Först förhandlade jag med Dalen, där jag var där redan förra sommaren. Sedan kom Pixbo, som jag också besökte. Förmodligen eftersom media rapporterade om mina besök i Sverige så kom förfrågningar från Mullsjö, Växjö och Helsingborg. Jag förhandlade inte med Växjö och Helsingborg. Dalen föll sedan bort. Å ena sidan eftersom klubben är ganska långt bosatte sig i norr, vilket skulle ha inneburit långa resor och å andra sidan, eftersom deras spelplan inte tilltalade mig. I slutändan föll beslutet mellan Pixbo och Mullsjö.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar