Foto: Richard Axell / mullsjoais.se
#ibsilly

Mullsjökaptenen David Gillek avslutar karriären

Mullsjökaptenen David Gillek avslutar spelarkarriären efter 15 säsonger i högsta ligan.

Mullsjöprofilen tillika en av Sveriges största innebandyprofiler David Gillek väljer att avsluta spelarkarriären efter 15 år i högsta ligan.

— Det känns stort att få avsluta karriären i min moderklubb där allt en gång startade, säger David Gillek i ett pressmeddelande.

David Gillek är en av Mullsjös största stjärnor genom tiderna och har de senaste säsongerna betytt oerhört mycket för MAIS. Sammanlagt blev det sju säsonger i SSL med moderklubben. På 219 matcher i Mullsjötröjan har Gillek gjort 331 poäng fördelat på 173 mål och 158 assist.

— Jag vill tacka ledare, lagkamrater, funktionärer och vår magiska publik för sju fantastiska år tillsammans med er!

Förutom spel i Mullsjö har Gillek även spelat i SSL med AIK och Jönköping vilket gjort att han totalt gjort 584 poäng, tolfte bäst i någonsin. De avslutande sju säsongerna har Gillek spelat i moderklubben Mullsjö och lett laget till att bli ett topplag i SSL.

—  Att fått bära kaptensbindeln för klubben i mitt hjärta under dessa år har varit en stor ära för mig. Jag vill även tacka min familj, framförallt mina föräldrar och min sambo Julia, för deras ovärderliga stöd under min karriär.

Mullsjö själv skriver att de aldrig varit där de är idag utan David Gillek.

— David Gillek är en härförare och betytt oerhört mycket för Mullsjö som spelare och lagkapten. Vi hade inte varit där vi är idag utan honom. Vi kan inte nog tacka David för hans insatser, säger Mullsjös sportchef Jesper Axell.

Särskilt imponerande, menar Axell, är det att avsluta den aktiva karriären med att komma topp fem i slutspelets poängliga.

— Och det vid en ålder av 35 år. Det är inget annat än extremt imponerande! En av höjdpunkterna var kvitteringen mot Storvreta med bara sju sekunder kvar. Ett mål som verkligen personifierar vilken vinnarskalle Gillek är. Han ger aldrig upp, säger Jesper Axell.

Och enligt Axell finns det inga genvägar till att nå den nivå av klass David Gillek hållit i många år.

— Det går bara om man tränar oerhört mycket. Utan att veta alla spelares träningstimmar är jag dock säker på att Gillek är en av dem som lagt ned allra mest. Det har gett resultat.

Till Sportbladet bekräftar Gillek att det finns diskussioner om en framtida roll i föreningen.

– Jag för diskussioner med Mullsjö om tränaruppdrag, vi får se var det landar i slutändan, Jag har haft som mål att bli tränare på sikt. Det är något jag vill satsa på. Det har vuxit fram under åren. Jag är intresserad av ledarskap, säger Gillek till Sportbladet.

En framtida roll är även något som Mullsjö flaggar om när de meddelar att Gillek slutar som spelare.

— David kommer alltid starkt att förknippas med Mullsjö AIS.  Han har betytt oerhört mycket både på planen och i föreningen. Vi ser gärna honom i en annan roll fram över. Hans stora innebandykunnande är viktigt för vårt fortsatta långsiktiga arbete, säger Mullsjös ordförande Pernilla Bernhardsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar