Foto: imagepower.ch
#ibsilly

Schweizisk landslagsstjärna till Växjö

Växjö vann kampen - schweiziska landslagsstjärnan Manuel Maurer till Växjö.

Den schweiziska landslagsstjärnan och pålitliga poänggöraren Manuel Maurer har varit jagad av flera SSL-klubbar. Nu står det klart att det är Växjö som vann kampen om Maurer.

— Maurer är en spelare som bryter mönster. Han är olik många svenska forwards i sin vilja att utmana sin motståndare en mot en. Han har en härlig förmåga att vara på rätt plats när målchanser dyker upp, men är också väldigt bra på att skapa egna chanser ur tillsynes ofarliga situationer säger Klas Skoglund Wikeling, Sportchef Växjö Vipers till Växjös hemsida. 

Maurer som är 25 år kommer från FB Köniz i schweiziska ligan där han legat högt i poängligan under många år. De senaste säsongerna har Maurer gjort 51 respektive 50 poäng varav 30 mål per säsong.

— Han är speciellt känd för att göra en hel del poäng och givetvis är hans sinne för målet exceptionellt, något som varit återkommande både i klubblag och i landslag de senaste säsongerna. Med den erfarenheten, på både nationell och internationell nivå, så får vi in ytterligare en spelare som kan lyfta oss i de viktigaste matcherna. Vi är många som hoppats på att få se Manuel i SSL de senaste åren och givetvis är vi speciellt glada för att han ska få göra det i Viperströjan, säger Växjös tränare Niklas Nordén.

Värvningen gör att Växjö verkligen spetsar till sin offensiv .

— Maurer innehar ett spännande driv och har visat på att han vill bli bäst. Det är precis den kategorin av människa som vi letar efter och som vi tror kommer ge det engagemang som bidrar till nya steg inom gruppen säger Niklas Nordén tränare i Vipers. Manuel besitter ett brett register i sitt spel och är fenomenal i duellspelet, vilket vi hoppas att ofta ska komma ske i Fortnox Arena från augusti.

Maurer var jagad av flera klubbar. Till slut föll valet på Växjö.

— Jag bestämde mig för Växjö Vipers för att det är ett ungt och hungrigt lag med stor potential. Jag besökte Växjö för ett par veckor sedan och gillade de fina möjligheterna på Arenastaden. Vipers aktiva spelstil passar mig och skulle jag flytta till Sverige ville jag absolut till ett lag som har chans att vara med i toppen säger Manuel Maurer och fortsätter:

— Tillsammans med Växjö Vipers vill jag ta ytterligare ett steg framåt och bidra till en fortsatt positiv utveckling för laget. Med det här laget är allt möjligt.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar