Foto: Richard Axell / mullsjoais.se
#ibsilly

Bekräftat: Schweiziska stjärnan till Mullsjö

Till slut bekräftar även Mullsjö AIS att laget värvar den schweiziska stjärncentern Tim Braillard.

För 10 dagar sedan gick Alligator Malans ut med att lagets storstjärna Tim Braillard lämnar klubben för spel med Mullsjö AIS. Idag bekräftar Mullsjö övergången i ett pressmeddelande.

– Jag vill vara med och vinna SM-guld med Mullsjö. Jag tror att jag kan vara med och utveckla spelet några specifika delar. Som både offensiv och defensiv vill jag se till att vi gör många mål framåt, å andra sidan vill jag bygga upp en stabil defensiv. Jag kan jobba mer på besluten när jag ska skjuta. Jag tar med mig min erfarenhet och hoppas kunna bidra till att vi vinner SM-titeln. För att kunna det måste träningsintensiteten vara hög och det är något jag ser fram emot och förväntar mig, säger Brillard i ett pressmeddelande.

Flera SSL-klubbar som Dalen, Växjö, Helsingborg och Pixbo Wallenstam har varit i kontakt med den schweiziska landslagsspelaren och centern. Kontrakt med Mullsjö är skrivet på två år.

– I slutändan var det den helhetslösning som Mullsjö presenterade. Och de har redan ett starkt lag, vilket jag tror kommer göra att jag kan nå mina personliga mål bäst i Mullsjö. Det pressande spelsystemet är verkligen intressant och jag gillar att spela på det sättet snarare än att bara vänta in motståndarnas misstag. Sedan vet jag att publiken och atmosfären ska vara fantastisk i Mullsjö.

Braillard har spelat sju säsonger i Schweiz högstaliga och där producerat 281 poäng på 200 matcher. I landslaget 43 matcher och 50 poäng.

– En annan positiv förväntan är att få gå in i truppen som redan har en positiv kemi, det ser jag fram emot. Det ska bli roligt lära känna alla spelare i laget personligen. Sedan tidigare känner jag Isaac (Rosén) och ”Hank” (Henrik Olofsson) från deras tid i Schweiz. Och jag har förstås också träffat på landslagsspelarna Rikard Eriksson och Kasper Hedlund under de senaste åren i landslagssammanhang.

Tim Braillard är en av Schweiz mest betydande landslagsspelare och har, förutom flytten till Mullsjö, siktet inställt på VM i december.

– I landslaget är mitt ansvar att ta en ledarroll på planen och det trivs jag väldigt bra med. Vanligtvis spelar jag min bästa innebandy när det verkligen gäller som mest och i VM är det alltid stora matcher, så det passar mig bra. Jag gillar verkligen att spela med landslaget. Vi har en supergrupp och en lagledning i världsklass.

Braillard har direkt en hälsning till sina nya supportar:

– Jag kan bara säga att jag verkligen ser fram emot att spela inför den underbara folkmassan i Nyhemshallen. Jag har sett flera matcher på TV och pratat med några vänner som spelat i hallen. En atmosfär som den i Nyhemshallen motiverar ett helt lag och jag antar att publiken kommer kunna ”pusha” mig extremt bra. Jag hoppas att vi ska kunna fira många fantastiska stunder tillsammans.

Mullsjös sportgrupp är mycket glada att kunna presentera denna storvärvning och har höga förväntningar på Tim Braillard.

– Vi är glada att vi lyckats värva Tim Braillard som är en av Schweiz absolut bästa spelare. Att han valde oss i hård konkurrens med andra intresserade klubbar är förstås väldigt roligt. Nu ska vi få Tim att trivas riktigt bra i Mullsjö, avslutar Jesper Axell.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar