Foto: Richard Axell / mullsjoais.se
#ibsilly

”Ett dödsryck och en ny satsning mot guldet”

Glädjande besked för Mullsjö AIS.

Efter att Mullsjö åkte ur slutspelet mot Storvreta har det varit osäkert ifall forwarden Isaac Rosén skulle skriva på ett nytt kontrakt. Nu ger Mullsjö glädjebeskedet till supportrarna att Rosén förlänger med ett 1+1 kontrakt.

– Det blir en satsning mot SM-guld, säger Rosén i ett pressmeddelande.

Isaac Rosén har länge varit en Mullsjös tongivande spelare. Den gångna säsongen gjorde han 31 mål 11 assist.

– Det blir en helt ny gruppdynamik när många tongivande spelare som haft stora roller slutar. Samtidigt blir många ett år bättre, vi har ett lag med en jättepotential. Det fanns många komponenter som lockade med att fortsätta, säger Isaac som också vill ta större ansvar som ledare och fortsätta utveckla sitt spel. Målet är att ta det där sista steget till Globen och där spela hem ett guld till Mullsjö.

Efter säsongen har Rosén behövt tid för att bestämma sig för om han skulle fortsätta eller inte.

– Jag behövde få klarhet i hur vi skulle lösa livspusslet helt enkelt, säger Isaac Rosén som nu är pappaledig men så småningom ska tillbaka till jobbet på JOBMeal.

Satsningen blir en sista satsning.

– Det var många bitar som skulle falla på plats. Men jag har en bra arbetsgivare som låter mig göra ett dödsryck och en ny satsning mot guldet, ler Rosén som också riktar ett stort tack till sin sambo för möjligheten att köra ytterligare ett år. Minst. Kontraktet är skrivet på 1+1.

Fokus blir första och främst att spela det första året.

– Vi får utvärdera efter en säsong. Det känns orättvist åt båda hållen att binda upp längre när man kommit upp lite i ålder.

Isaac Rosén ser nu fram emot att välkomna nyförvärven till Mullsjö.

– Jättespännande. En blandning av ungt och etablerat. Det ska bli sjukt intressant att se Tim (Braillard) i SSL och hos oss. Jag får väl agera tolk i början. Resten av truppen kommer ju bli ett år bättre och det kommer krävas att vi tar ett kliv till. Det kommer vi göra. Andra lag ska darra.

Det är med en bra känsla från förgående säsong som fokus ny skiftas till att försöka ta Mullsjö till Globen.

– Säsongen som gick var på många sätt magisk i Nyhemshallen. Det ska bli roligt att få uppleva det igen. Att ta Mullsjö till Globen, vågar jag knappt tänka på. Vilket tryck det kommer bli från våra supportrar. Jag är tacksam för alla som stöder oss på läktaren och för alla som lägger ner ideellt arbete i föreningen, avslutar Isaac Rosén.

 

Mullsjös sportchef Jesper Axell är nöjd över kontraktsförlängningen.

– Det är viktigt att behålla rutin. Isaac är en målskytt av rang och står för snabbhet och det spel vi vill spela. Han kommer bli viktig för oss nästa säsong, säger Axell.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar