#ibsilly

Nykomlingen värvar från Schweiziska ligan

SSL-nykomlingen Lindås värvar Oskar Henriksson, senaste i Schweiziska Uster.

SSL-nykomlingen Lindås har förstärkt laget med SSL-rutin i bland annat målvakten Oskar Adler från Pixbo Wallenstam. Nu är ytterligare en spelare med SSL-rutin från Pixbo Wallenstam klar för Lindås. 27-åriga Oskar Henriksson som de senaste två säsongerna har spelat i Schweiziska Uster värvar.

— Det är flera faktorer som jag har vägt in när jag har tagit mitt beslut. Den första och kanske största anledningen är chansen att få återförenas och spela ihop med manga av mina bästa vänner som jag kamperade ihop med under juniortiden. Vi har pratat om chansen att spela ihop, och när den nu kom i SSL dessutom var det svårt att säga nej. Det känns även kul att få jobba ihop med Joacim Bernvid igen, säger Henriksson i ett pressmeddelande. 

Henriksson har tidigare spelare sju säsonger i Pixbo. Senast 2015/16 då han gjorde 5 mål och 4 assist på 16 matcher. Nu väntar återigen SSL-spel. Denna gång med Lindås som han tror har bra chanser.

— Jag vet att det finns en bra mix i laget av spetsiga/färdiga spelare såsom Patrik Malmström, Albin Jansson med flera, blandat med stor potential i andra yngre förmågor. Jag var och såg hemmamatchen mot Djurgården och var imponerad av de yngre spelarna som visade framfötterna i den matchen.

Huvudtränare Joacim Bernvid kommenterar nyförvärvet:

— Oskar Henriksson är en komplett innebandyspelare. Jag tycker att Lindås visar med denna värvning att vi på allvar vill ta oss an SSL. Nu har vi en stark trupp rakt igenom, men även en spets som står sig bra mot många lag i serien. Oskar har en personlighet som kommer att göra hela laget bättre. Jag är riktigt glad att han valde Lindås och riktigt glad att vi kan locka till oss den typen av spelare, säger Bernvid. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar