Foto: Per Wiklund
Höllvikens IBF

Otäck incident för Gullberg – akutopererades i Prag

Höllvikens Jacob Gullberg akutopererades i Prag under Czech Open.

Höllviken var i helgen som gick i Prag för att spela Czech Open. En turnering där Höllviken vann tre matcher och förlorade tre matcher. Under turneringen drabbades dock Höllvikens Jacob Gullberg av en otäck incident där han fick akutopereras i Prag.

— Han fick en smäll under matchen och som det är med spelare som är inne i det så glömmer man bort det och fortsätter. Lite smällar blir det alltid och han trodde inte det var något allvarligt, säger Höllvikens tränare Joon Berggren.

Smällen visade sig vara av väldigt allvarlig karaktär då den tagit så illa att mjälten gått sönder.

— Han svimmade lite lätt när vi satt och käkade och vi ringde ambulansen som fick kolla på honom. De kom fram till att vi skulle åka in och det var en jäkla tur att vi fick iväg honom till sjukhuset. Han hade förmodligen inte vaknat upp om han legat kvar på rummet. Det blev en akut operation. Men som tur är verkar operationen ha gått bra vilket är jäkligt skönt.

Vad är status just nu? 

— Han skulle bli utskriven i förmiddags och åka hem under dagen.

Även om det är sekundärt i sammanhanget. Vet ni hur länge han blir borta från spel? 

— Vi vet inte riktigt än och vi får vänta och se. Det viktigaste just nu är att han kommer hem och mår okej och det gör han.

Bortsett från Gullbergs otäcka skada så är Berggren nöjd och med turneringen.

— Vi åkte till Prag med inställningen att spela flera matcher på kort tid där vi kunde justera mellan matcher och stämma av. Det fick vi bra träff på och jobbar mycket med video och andra saker under turneringens gång. Vi kunde på kort tid ta stora steg framåt och även vi i nya ledarstaben hittade våra roller i båset och utanför. Vi är jättenöjda med turneringen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar