Allsvenskan

”Ser det här som något jättepositivt”

Visby välkomnar den nya plattformen för webbsändningar av Allsvenskan.

En ny plattform för webbsändningar av herrarnas Allsvenskan kommer finnas på plats till den kommande säsongen. En satsning som välkomnas av Visby IBK i Allsvenskan Södra.

— Jag tycker det här är ett bra första test med en gemensam plattform. Förhoppningsvis gör det här att kvalitén på sändningarna höjs. Vi spelar i den nästa högsta serien i en sådan stor sport som innebandy, då borde man kunna leverera helt okej webbsändningar från alla matcher, säger Visby IBK:s sportchef Joakim Bandholtz.

Visby IBK har i flera år haft webbsändningar av sina matcher. De senaste säsongerna även med med studio och intervju inför och under matcherna. De ser dock inte nya plattformen som kommer innebära ett annat upplägg som något negativt för klubben även om det eventuellt kommer vara ett intäktstapp.

— Jag vet inte om det kommer vara positivt för oss ekonomiskt men jag tänker på innebandyn i stort. Vi klarar oss. Jag tycker att det här gör att det sätts press på de andra föreningarna att steppa upp. Tekniken har funnits där väldigt länge och det har bara handlat om vilja och inte vilken hall man har eller andra ursäkter. Nu kommer kravet och det är bra för framtiden.

Kostnaden för att se en match kommer vara 79/kr och för ett månadsabonnemang kommer kostnaden vara 199kr/månad. Beslutet om det nya upplägget meddelades sent till föreningarna.

— Ska jag lyfta fram något negativt så var det att vi fick beslutet väldigt sent. Vi hade redan gjort klart med ganska mycket avtal till sponsor. Men både produktionsbolag och förbundet har varit lyhörda i våra diskussioner. Jag ser det här som något jättepositivt och det känns som att det är ett bra upplägg, säger Bandholtz.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar