Foto: Per Wiklund/Logotyp
Allsvenskan

Tullinge rasar: ”Det här är ett slag i ansiktet”

Tullinge kritiska till nya upplägget av sändningar för Allsvenskan.

Till den kommande säsongen lanserar Svenska Innebandyförbundet en gemensam plattform för alla sändningar av herrarnas Allsvenska vilket innebär att både norra och södra Allsvenskan kommer att sändas. Ett beslut som får FBI Tullinge som har sänt sina matcher under flera år att rasa.

— Vi tycker att det här är ett slag i ansiktet på oss som arbetet ideellt i flera år för att bygga upp en mediakanal. Vi har lyckats locka en helt ny typ av tittare till sändningar och ökat intresset för laget sedan vi började med våra gratissändningar på Facebook. Nu kommer de försvinna helt och hållet, säger Marcus Magnusson som är ansvarig för Tullinges videoinnehåll.

Det nya upplägget innebär att tittare kan betala för enskilda matcher eller köpa ett abonnemang. Ett upplägg som inte passar Tullinge.

— Det lär väl bli 10-15 tittare som det var varit förut. Nu sitter vi med ett snitt på 3000 som ser vissa delar av matchen, ja det blir ett rejält hopp tillbaka. Vi gjorde en undersökning med våra följare. 267 personer röstade och 96% var negativa till att betala. Det säger väl säg själv att det inte är bra för oss.

Ser du något positivt med nya upplägget?

— Det har ju lovat att det ska vara proffsiga sändningar med highlights, repriser och matchklockor så förhoppningsvis blir det en bra upplevelse för tittarna. Men vi har inte sett något som är till vår favör som klubb.

Vad ser du för risker?

— Vi jobbar hårt med att få upp intresset både för sporten och för Tullinge. Vi vill sprida föreningen här i närområdet och delvis ute i landet. Jag tro att vi kommer tappa mycket av det nu. Alla spontantittare kommer inte betala för att se 1-2 perioder och intresset på orten kommer minska. Där har vi sett ett uppsving.

Magnusson är också kritisk till hur den nya plattformen har arbetats fram.

— Vi fick en enkät skickat till oss i början av sommaren och blev ganska ställda när den kom då vi inte hört något om detta tidigare. Sedan tog det två månader utan ett ljud och så var allt klart. Vi har inte varit delaktiga.

Vad tycker du om det? 

— Det är katastrof. Det är någonstans ändå vi som tillsammans med alla klubbar är produkten och att du inte involvera oss är för dåligt. Här får vi ett nytt avtal i ansiktet när vi lagt planen för säsong med våra sändningar. Jag tycker man kunde fortsatt fokusera på att göra något bra av SSL:s sändningar och rättat till SSL-klubbarnas missnöje innan man hoppar ner i systemet.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar