Foto: Jonathan Rudman
Mullsjö AIS

Nyförvärvet trivs i den höga pressen

Hög press och fyra poäng av Schweiziska stjärförvärvet Tim Braillard när Mullsjö vann.
Serie: Sibulla Games. Matchstart: 10:15
Grasshoppers
4 - 7
Mullsjö AIS

Unnder lördagsförmiddagen klev Mullsjö AIS in i turneringen Sibylla Games där de mötte Schweiziska Grasshoppers. Mycket skulle handla om just Schweiz då Mullsjö nyförvärv Tim Braillard var dominant och gjorde 1 mål och 3 assist.

— Vi har redan hittat bra kemi i vår femma och det känns väldigt bra. Det har blivit en bra start och vi skapar mycket direkt som vi borde förvalta bättre. Det är en bra femma och de gör det enkelt för mig. Jag är inte nöjd men en bra start för mig, säger Tim Braillard.

Redan i den första perioden tog Mullsjö taktpinnen i matchen när Tim Braillard spelade fram Anton Vestlund till 1-0 och senare Rikard Eriksson till 2-1. Femman med Braillard, Eriksson och Vestlund tillsammans med backparet Jesper Kiivipasi och Daniel Gidske visade vägen för Mullsjö som gick högt i försvarsspelet.

— Det höga pressen som vi försöker träna in fungerade bra idag och gav oss mycket boll och många chanser. Det var en bra match på så vis att det även visade vad vi behöver förbättra i försvarsspelet inför säsongsstart.

Till slut vann Mullsjö med 7-4 med bud på fler mål.

— Det var en bra match för att vara våran andra försäsongsmatch. Vi fick väldigt många chanser att göra och sju mål är för lite idag. Men det visar på att vi har ett bra offensivt spel och allt som allt är vi nöjda med hur matchen utvecklade sig.

Matchens dominant var den Schweiziska landslagsstjärnan Tim Braillard som redan i den andra försäsongsmatchen kommit in väl i Mullsjö spel.

— Jag trivs bra när vi spelar med hög press. Det var liknade vad vi hade i Alligator Malans och jag är van vid det. Det är lite mer snabba omställningar i Schweiziska ligan men att vi spelar likt här med höga pressen gör att jag kommit in i spelet redan efter några veckor.

Mullsjös tränare Andreas Elf imponerades över nyförvärvets insats.

— Verkligen imponerade av Braillard. Jag trodde inte han skulle vara så här bra så här tidigt, säger Mullsjös tränare Andreas Elf.

TV: Se Mullsjös upprullning till 3-1 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar