Foto: Jonathan Rudman
Jönköpings IK

Bra värdemätare för JIK: ”Sneglar redan lite mot premiärmatchen mot Mullsjö”

Bra vädermätare för Jönköping som mötte Grasshoppers vilka spelar likt Mullsjö.
Serie: Sibylla Games. Matchstart:
Grasshoppers
7 - 5
Jönköpings IK

Jönköping avslutade helgens turnering i Sibylla Games där de tidigare förlorat mot Storvreta och spelat oavgjort mot Kalmarsund med att möta Grasshoppers från Schweiz. Ett annorlunda motstånd för JIK

— Det är första gången som vi möter ett Schweiziskt lag där det blir mycket mer fysiskt och mer raggarinnebandy. Det är speciellt och vi måste spela ett helt annat spel och var mer rättvända till bollen och akta sin rygg, säger Jönköpings Joel Wadsten.

Matchen var jämn både spel och målmässigt trots det något annorlunda motståndet.

— Ju längre matchen gick desto bättre kom vi in i det. Vi gör det bättre mot slutet och skiftar lite uppställningar vilket gjorde det lite bättre. Men vi sätter inte riktigt våra lägen idag.

I slutet av den tredje perioden när Jönköping jagade Grasshoppers ledning bjöd Gustav Johansson på en vacker assist framtill just Joel Wadsten. Johansson tog in bollen, snurrade och serverade Wadsten till öpppet läge.

— Det var bara att raka in den. Han surrade ett varv till och det blev öppet. Härligt att sätta dit den.

TV: Se målet och Gustav Johansson snurr-assist här 

Grasshoppers kunde dock hålla undan och vinna med 7-5 efter sista målet i öppet kasse.

— Jättebra värdemätare. Kul att möta Schweiziska lag då vi får träna på att möta hög press emot oss och full fart hela tiden. Det gör att vi måste ta snabba beslut över hela banan och lösa det genom att sätta lite mer långa bollar och jobba på moment som vi vanligtvis kanske inte gör. Ju längre matchen lider så gör vi det bra, summerar Jakob Olofsson-Adelin.

Ett perfekt motstånd för JIK inför premiärer mot Mullsjö om några veckor.

— Jag sneglar redan lite mot premiärmatchen mot Mullsjö där vi vet att de är sugna på att gå upp högt i banan och då är det perfekt att ha en sådan här match för att gnugga på detaljer som vi behöver sätta till den.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar