Foto: Jonathan Rudman
Allsvenskan

Jämn allsvensk final i Sibylla Games – Hattrick av John Widlert

Uddamålsseger i finalen av Sibylla Games Allsvenska klass.
Serie: Sibylla Games. Matchstart:
Lagan IBK
4 - 5
Fagerhult Habo IB

Finalen i den allsvenska klassen av Sibylla Games blev en jämn drabbning mellan konkurrenterna i Allsvenskan Södra Fagerhult Habo och Lagan.

Fagerhult ledda av nyförvärvet John Widlert tog direkt kommandot i matchen och gick ifrån till ledning med 2-0 efter den första perioden.

—  Vi gör en bra första period där vi kommer ut och gör det vi snackat om med mycket rörelse mot deras låga 2-2-1 som vi visste på förhand. Vi var tydliga med att vi inte ville bli stillastående utan istället få fart på allt vi gör och det gör vi, säger Fagerhults John Widlert.

I den andra perioden var det Lagan som var starkas med god utdelning och vändning till ledning 3-2.

— Vi går ner oss i andra perioden och det blir det där klassiska att man tror att det klart. Det blir stillastående samtidigt som Lagan gör det bra med bra kontringar på oss och mycket energi och då går det snabbt.

John Widlert skulle dock vara fortsatt i fokus när han fullbordade sitt hattrick till 3-3.

— Det händer inte varje dag. Det var kul! Jag kände mig pigg efter att ha vilat igår och det märktes på planen. Det var ju även första målen i nya tröjan.

Fagerhult avslutade även perioden med att återta ta ledningen. En ledning som hölls även i den tredje perioden fram till seger med 5-4 vilket då även innebar vinnare av Sibylla Games.

— Alltid härligt att vinna. Man vill vinna så tidigt så möjligt för att få in en bra känsla till serien, avslutar Widlert.

Lagan som är nykomlingar i Allsvenskan Södra gjorde återigen bra match vilket gladde tränare Victor Aronsson.

— Jag är nöjd med matchen. Det blir en fysiskt match där vi försöker utnyttja vår storlek. Vi har en trygghet i försvarsspelet och det sitter bra idag. Det är första perioden där vi inte är påkopplade idag och det straffar oss. Men sett över hela matchen så gör vi väldigt mycket och vi visar igen att vi spelar bra mot det här motståndet som också väntar i serien, säger Aronsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar