Foto: Per Wiklund
#ibsilly

”Fått möjligheten att få avsluta i min moderklubb”

Mika Kohonen vänder hem till Finland och Happee.

Världens bästa spelare genom tiderna Mika Kohonen fortsätter sin innebandykarriär i Finland och vänder hem till moderklubben Happee.

— Jag har haft en fantastisk tid och karriär i Sverige. I Balrog, Storvreta och Helsingborg finns det många nära och kära, och många fina minnen. Nu har jag fått möjligheten att få avsluta i min moderklubb, och det är förstås speciellt, säger Kohonen.

Efter att det stod klart att Kohonen lämnade Helsingborg efter förra säsongen det inkommit uppgifter om att Kohonen varit aktuell för bland andra IBF Falun. I förra veckan avslöjade Helsingborgs-Dagblad att Kohonen var på väg hem till finska Happee vilka han presenterades för under onsdagseftermiddagen.

— Happee presenterade en lösning som är bra både nu och för framtiden och vi pratade om det i familjen, och tog ett beslut att köra en säsong till, det känns väldigt spännande och roligt.

 Kontraktet är skrivet på ett år och Happee som är ett topplag är förväntansfulla på sitt nyförvärv.

— Det är fantastiskt att få hem Mika, till klubben där allting började. Jag ser Mika som en stor ledare i vårt lag och en viktig förebild för våra yngre spelare., både på och utanför planen. Vi i staben ser mycket fram emot säsongsstarten och att få jobba tillsammans med Mika och resten av laget. Kung Kohonen är tillbaka i älgarnas tröja och det är vi glada för, säger Happees tränare Mikko Lehto.

41-årige Mika Kohonen hoppas även kunna ta plats i det finska landslaget till VM i Prag.

— Det är inte min sak att säga att min tid i landslaget är över, jag vill vara med och jag vill tävla. Jag kommer göra allt för att ta en tröja, och går allt som jag vill gör jag mitt 11:e VM och bidrar till att vi vinner vårt fjärde guld, säger Kohonen.

Säsongspremiären spelas den 16 september med regerande mästarna Classic.

— Jag kan inte vänta, det ska bli roligt och jag ska njuta hela vägen, avslutar Kohonen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar