Foto: Jonathan Rudman
Jönköpings IK

Wadsten tillbaka efter knäskadan

Tidig knäskada förra säsongen. Nu är Joel Wadsten helt återställd för att leverera poäng i JIK.

Inför förra säsongen värvade Jönköping Joel Wadsten från Wibax Piteå. Säsongen blev dock kortvarig för Wadsten som redan efter bara några omgångar skadade knäet i en korsbandsskada och säsongen var därmed över. Till den här säsong är Wadsten tillbaka och under Sibylla Games spelade han två matcher.

— Fantastiskt att äntligen vara tillbaka. Knäet ska vara lika stabilt och starkt som det andra och det känns bättre och bättre på planen. Nu känns det mest som att det sitter i huvudet, sa Wadsten efter turneringen.

Året vid sidan av har varit tufft.

— Både psykiskt och fysiskt har det varit ett tufft år. Man är med men ändå inte då det blev gym när grabbarna kört klubba och boll. Man får lite smått panik där vid sidan om och det har varit jobbigt att titta på. Men jag är glad att vi höll och kvar så vi kan göra ett nytt försök i år.

Wadsten levererade direkt poäng under Sibylla Games. En roll som han är van vid sedan tidigare. Innan flytten till Jönköpings IK gjorde han 98 poäng på två säsonger med Wibax.

— Trots att jag inte är jättegammal så är jag ganska erfaren i vår trupp. Jag vill försöka ta en ledarroll och spela med rutin. Jag vill ha rollen där jag kan sätta upp lagkamraterna i bra lägen men också göra en del mål själv. En ledarroll både på och utanför planen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar