Foto: Per Wiklund
Allsvenskan

KLART: De ersätter Umeå City i Allsvenskan Norra

Efter att Umeå City dragit sig ur tackar KAIS Mora ja till platsen i Allsvenskan.

I måndags stod det klar att Umeå City drog sig Allsvenskan Norra på grund av spelarbrist. Förfrågan om att ersätta Umeå City gick till KAIS Mora som nu har tagit beslut om att ta platsen.

— Vi i KAIS Moras styrelse har gjort en analys av våra förutsättningar att klara spel i Allsvenskan och stämt av med ledning och spelare i vårt herrlag. Resultatet blev glädjande, att vi tackat ja till platsen. Styrelsen är övertygad om att laget kommer att göra bra ifrån sig i Allsvenskan Norra och ser fram emot en spännande säsong, säger KAIS Moras t.f. ordförande Anders Forsberg i ett pressmeddelande.

KAIS Mora kvalade förra säsongen till Allsvenskan men lyckades då inte gå vidare från kvalet. Till den kommande säsongen har Mora värvat bland andra Bobby Edberg från Sirius.

— Efter vårt gemensamma möte igår kväll var vi alla överens om detta beslut. Att spela i Allsvenskan i år var vårt mål hela den förra säsongen när vi spelade i division 1. Men vi inte räckte till hela vägen och det kändes väldigt tungt för många av spelarna och för mig själv. Att tacka ja till den här vakanta platsen så här nära seriestart är inte optimalt, men ändå självklart. Jag skulle aldrig utsätta grabbarna för något som jag själv inte tror på, säger KAIS Moras tränare Martin Bladh:

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar