Foto: Per Wiklund
Jönköpings IK

Weidman: ”Jätteglad att jag fick se de sanna ansiktena”

Ekonomiskt turbulent för Jönköping utanför planen inför säsongsstart har påverkat laget.

En stor del av de senaste veckornas nyheter kring Jönköpings herrlag i SSL har handlat om klubbens ekonomi. Styrelsen har dragit i handbromsen för att klara elitlicensen vilket ordförande Dan Nordlöf kommenterade i början av augusti. 

— Ett av styrelsens viktigaste uppdrag är att vi med allt till buds stående medel klarar elitlicensen. I år är det examensprovet. Vi har fått okej från elitlicensnämnden tidigare i år men vi vet att vi inte är stabila. Därför har vi valt att höja medvetenheten i klubben och haft möten med våra SSL-lag och division 1 om vad som gäller, vilka faktorer som påverkar, säger Nordlöf.

Beslutet har påverkat truppen i Jönköping som gör sin andra säsong i SSL. Först stod det klart att David Östergren inte kommer att spela i JIK då lön har uteblivit och för några dagar sedan avslöjade även JNytt.se att Tobias Zälle inte kommer spela i Jönköping den kommande säsongen. Effekter av beslutet som även påverkat laget. 

— Det är intressant. Man kan verkligen se hur människor är när det kommer till sånt här. Man reagerar på olika sätt och det blir tydligt att vi har spelare kvar i laget som verkligen brinner för det. Jag är jätteglad att jag fick se de sanna ansiktena på de andra spelarna. Sedan kommer jag inte kommentera deras val mer, kommenterade Jönköpings Otto Weidman under upptaktsträffen inför årets säsong.

Den stora delen Jönköpings trupp är kvar och det är en stärkt trupp efter senaste veckornas turbulens. Jönköping tippas av tränarkåren att sluta på nionde plats. 

— Vi som spelar kvar vet vad vi kan åstadkomma och på två till tre femmor så är vi väldigt bra och kan uträtta stora saker. Det känns som vi kommit samman mer.

Weidman medger dock att det påverkat laget.

— Vi har ju tagit upp det och pratat om det där vi är människor och påverkas olika på saker som händer. Men jag tror det kommer fall ut positivt. Vi vet vilka som är här och vill det här och vi kommer aldrig tveka på kompisen bredvid. De som är kvar nu brinner för det, säger Weidman.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar