IB-Play

TV: Instruktionsvideo nya straffregeln – så här får straffarna slås

Den här säsongen införs en ny straffregel. Se instruktionsvideo om vad som är och inte är tillåtet.

Från och med säsongen 2018/19 införs flera nya regler. En av de mest uppmärksammade är att straffar förändras och att det numera är tillåtet att dra bollen bakåt så länge spelare är på väg framåt. I videon ovan som är skapad av det Finska innebandyförbundet förklaras vad som är tillåtet och otillåtet. I regelboken går att läsa följande:

Nya straffregeln: ”Spelaren som utför straffslaget får spela bollen obegränsat antal gånger och ska röra sig kontinuerligt mot målburen. Med kontinuerligt avses att spelaren eller bollen inte får stanna eller byta riktning bort från målburen samtidigt.”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar