Foto: Jonathan Rudman
Mullsjö AIS

SSL-guide: Mullsjö AIS

Mullsjö AIS - Spelartrupp, nyförvärv, förluster och kommentarer.

Drömmen om guldet lever i Nyhemshallen trots att flera trotjänare lagt klubban på hyllan. Lagkapten David Gillek blir assisterande tränare vilket är ett jättetapp för Mullsjö. Lägg där till spelare som varit del av Mullsjö länge såsom Utteberg, van Keppel och bröderna Olofsson, alla spelartapp som i gruppen kommer att märkas. Målvakten Benjamin Löfdahl lägger hjälmen på hyllan och nu får Jonathan Larsson kliva fram ur skuggan. Bland nyförvärven är det landslagsklass på samtliga spelare som nu ska forma ett Mullsjö som på försäsongen försökt spela det högre spelet som de även inledde förra säsongen med innan de ställde om.

Förra årets resultat

5:a i serien, ut mot Storvreta i semifinal med 2-4 i matcher.

Kommentar från ibnytt.ses redaktör Jonathan Rudman: 

— Spelartappen lär märkas i Mullsjö men förmodligen inte resultatmässigt. Istället ser nyförvärven väldigt spännande ut där Joel Dagman och Tim Braillard höjer truppens kvalité jämfört med de tappade spelarna. Det stora frågetecknet för Mullsjö är målvaktspositionen där norska nyförvärvet är skadad och all press ligger på Jonathan Larsson. Årets rookie till Tim Braillard där vi i Sverige nu får se det schweiziska kraftpaketet på nära håll.

Nyförvärv

Tim Braillard, center (Alligator Malans, Schweiz), Joel Dagman, back (Linköping), Oskar Domberg (RIG Umeå), Markus Jelsnes, målvakt (Sarpsborg, Norge), Johannes Lindblad, målvakt (Östra).

Förluster

David Gillek, forward (slutar), Benjamin Löfdahl, målvakt (slutar), Tobias Utterberg, forward (slutar), Petter van Keppel, center (slutar) Henrik Olofsson, back (slutar) Erik Olofsson, back (slutar), Emil Kihlblom, forward (oklart)

Kommentar tränare Andreas Elf

– Dels tycker jag att vi börjat bygga på oss erfarenhet, men sen är det jättetuff konkurrens. Vi har börjat etablera oss i toppen och lär oss för varje år, vi tar små steg framåt. Vi har också gjort små korrigeringar taktiskt. Men det här laget är ett extremt bra kollektiv och vårt motto är att laget är stjärnan, och så känns det verkligen.

Tränarens tabell

1. Storvreta IBK
2. IBF Falun
3. Pixbo Wallenstam IBK
4. Mullsjö AIS
5. Växjö IBK
6. Linköping IBK
7. Jönköpings IK
8. IBK Dalen
9. FBC Kalmarsund
10. Höllvikens IBF
11. IK Sirius IBK
12. FC Helsingborg
13. Lindås Rasta IBK
14. IBF Örebro

Spelartrupp

Nr Förnamn Efternamn Position L/R Födelseår
30 Jonathan Larsson MV L 1995
72 Johannes Lindblad MV R 1996
80 Markus Jelsnes MV R 1994
10 Joel Dagman B L 1991
14 Daniel Gidske B L 1992
16 Kasper Hedlund B R 1992
18 Elias Isaksson B L 1993
21 Jesper Kivipaasi B L 1995
47 Filip Wiklund B/F L 1998
88 Viktor Wibring B R 1992
6 Gustav Svensson C/F R 1995
23 Sebastian Palmqvist C L 1994
26 Oskar Domberg C L 1999
92 Tim Braillard C L 1992
7 Kim Ganevik F L 1993
33 Pelle Tarenius F R 1995
40 Rikard Eriksson F L 1990
41 Isaac Rosén F L 1986
65 Joel Ingesson F L 1996
77 Anton Vestlund F R 1994
79 Johan Nygårdh F L 1989

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar