Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

Växjö utklassade Linköping – medveten förlorad tekning gav snabbt mål

Medveten förlorad tekning gav Växjö smakstart - mål efter sju sekunder blev till kross av Linköping.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
Växjö IBK
9 - 1(4-0, 2-1, 4-1)
Linköping IBK

Växjö fick bästa möjliga start på säsongen när de krossade förra säsongens kvartsfinalmotståndare och vann med hela 9-1.

— Ja vilken häftig start på säsongen, riktigt roligt. Vi kom ut fruktansvärt starkt och det var väl bara ett lag på banan. De tar time out redan efter bara fem minuter. De hade nog inte förberett sig på att det skulle gå så här fort, säger Växjös André Andersson.

Det behövdes bara 7 sekunder för att spräcka nollan då André Andersson blev SSLs första målskytt säsongen 2018/19. Växjö släppte medvetet tekningen och satte press.

— Vi räknade med att vi skulle förlora tekningen och sätta hög press direkt. Vi vinner bollen bakom mål i en dubbling och jag får gå in köksvägen och hänga dit den. Bättre start är väl svårt att få.

Så det var medvetet att förlora tekningen? 

— Ja annars skulle Ludwig Persson aldrig fått ta tekningen. Nu visste vi vad som skulle hända.

TV: Se målet här 

Ledningen utökades till 4-0 efter den första perioden och trots flera försök till förändring av Linköping kunde inget stoppa Växjö som fick nästintill maximal utdelning i det nya lite offensivare spelsystemet med hela 9 mål. Av dessa gjorde Andersson tre.

— Nio mål i en premiär är ju alltid jätteroligt och jag tycker vi har bud på mer. De får ingen tid med bollen och idag är det bara ett lag på banan. Sedan är vi fruktansvärt heta idag.

Inför säsongen har Växjös tränare Niklas Nordén pratat om nya inslag i Växjö.

— Han har rätt i det han säger. Sedan är det väl alltid lite nytt varje säsong men visst vi går lite högre och ger inte motståndarna någon tid alls vilket blir tydligt idag. Utöver det har vi kommit ihop jäkligt bra i gruppen med ett riktigt bra go, avslutar Andersson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar