Foto: Richard Axell / mullsjoais.se
#ibsilly

EXTRA: Skriver kontrakt med Mullsjö – utan att klubbarna är överens

Mullsjö AIS skriver kontrakt med Oskar Malmgren utan att Mullsjö och Jönköping är överens om en övergång.

Jönköping har ekonomiska problem och har dragit i handbromsen och inte betalat ut lön till spelarna. Det har lett till att David Östergren, Tobias Zälle och Oskar Malmgren meddelat att de inte vill spela kvar i klubben. För Oskar Malmgren har personliga avtalet då brutits med Jönköping men ett licensavtal finns kvar med klubben vilket gör att Malmgren inte kan lämna Jönköping utan att klubbar kommer överens om en övergång. Under fredagskvällen presenterade Mullsjö att de trots detta skrivit kontrakt med Malmgren.

– Det känns jättebra, jag är väldigt motiverad för det som komma skall,  säger Malmgren i ett pressmeddelande.

Kontraktet är skrivet på tre år.

– Jag har ju tränat med laget tidigare i ungefär ett halvår och satt även med på bänken nån match för ett par år sedan så jag vet ju ungefär vad det är för killar och hur laget spelar, sen ville jag vara kvar i stan då jag trivs jättebra här, fortsätter Malmgren.

Förhandlingar återstår fortfarande mellan klubbarna och risken att Malmgren blir ett ettårsfall kvartstår.

— Jag hoppas allting löser sig och det ska bli väldigt kul att spela för Mullsjö.

Mullsjös tränare Andreas Elf kommentera Oskar Malmgrens kvalitéer:

– Oskar är spelskicklig och har ett bra driv och vill framåt. Vi känner till honom bra sen innan och det kommer gå snabbt för honom att komma in i gruppen, säger Elf.

När det blir spel i Mullsjö återstår alltså att se. Klart är i vilket fall att Malmgren hoppas kunna vara en bidragande orsak till Mullsjös dröm om guld.

– Jag hoppas kunna bidra med energi, vilja och ett bra offensivt spel blandat med ett stabilt defensivt spel, analyserar han. Och målsättningen är självklar:

– Vi vill såklart göra en bra grundserie och ge oss själva en så bra förutsättnings om möjligt vid ett slutspel och väl där kan ju allt hända. Man måste drömma och hoppas på final, det är därför vi alla spelar och tränar, avslutar han.

Klargörande är alltså att det är bara det personliga avtalet med Mullsjö som Oskar Malmgren skrivit på. Ett avtal för spelare och en övergång mellan klubbarna är ännu inte genomför och förhandlingar mellan klubbarna återstår.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar