Foto: Jonathan Rudman, Arkivfoto
FBC Kalmarsund

Första segern för Kalmarsund – Wittberg med soloprestation till avgörande målet

Första vinsten i SSL för FBC Kalmarsund efter avgörande i förlängning.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:00
Mullsjö AIS
6 - 7(1-2, 0-3, 5-1, 0-1)
FBC Kalmarsund

Nykomlingen FBC Kalmarsund tog första segern i SSL efter att först tappat en stor ledning för att vända tillbaka och avgöra i förläning.

— På ett sätt sköna två poäng och det klassiska att hade man sagt det på förhand hade det varit väldigt bra. Vi gör det jävligt bra i två perioder och är effektiva, modiga och skapar mycket själva. Men samtidigt är det surt att tappa en sådan ledning, säger Kalmarsunds lagkapten Johan Wittberg.

Ledningen Wittberg pratar om är en 5-1 ledning till Kalmarsund efter två perioder. En ledning som tappades till underläge i den tredje perioden.

— Det blir några oerhört billiga utvisningar i tredje och där är Mullsjö starka. Vi blir fega, slutar att anfalla och de får momentum och då blir det jobbigt.

En kvittering med kappa fem minuter kvar tog matchen till förlängning där just lagkapten Johan Wittberg klev fram. Först hade Mullsjö en stolpträff och på den efterföljande kontringen visade Wittberg upp en fin soloprestation när han transporterade bollen över hela banan och spelade fram Kevin Haglund till Kalmarsund första två poäng i SSL.

— Det var helt tom så det var bara att sätta fart direkt. Jag tror jag möter Rikard Eriksson som är forward och han tjuvar lite så jag kan gå förbi i bra fart. Sedan ser jag Haglund i ögonvrån och de lägena sätter han, säger Wittberg och lyfter fram lagets spel mot topptippade Mullsjö:

— Vi har redan lärt oss mycket efter premiären mot Höllviken och att vi får anpassa får gameplan efter vilka vi möter. Mullsjö borta är en tuff match och här kanske man inte kommer ha för mycket bollinnehav. Jag tycker att vi ligger jäkligt bra i positioner och har ett stort mod som gör att vi kan skapa målen på egen hand. Ett styrkebesked att kunna spela så mot ett topplag.

TV: Se Wittbergs soloprestation och avgörande målet här

Det var inte bara poängen som var viktiga för Kalmarsund som förlorade hemmapremiären mot Höllviken. Segern är också ett bevis för framtiden.

— Att vinna så här tidigt betyder jättemycket för oss. Det visar att vi kan vinna matcher och ger oss självförtroende. Hade vi förlorat och sedan ha både Växjö och Linköping nu kommande så hade det kunnat bli tufft. Nu har vi istället en vinst och stärker gruppen. Jättekul att ta första poängen.

På onsdag spelas Smålandsderby mot Växjö som skruvat upp tempo ytterligare.

— Vi trivs mot att spela mot lag som vill driva upp tempot. Vi har lärt oss väldigt mycket efter bara två matcher och det ska bli kul med ett derby hemmaplan, säger Wittberg.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar