Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

Hattrickskytt när Linköping vann: ”Karlsson var outstanding idag”

Bortaseger för Linköping över Mullsjö efter hattrick av Martin Karlsson.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Mullsjö AIS
5 - 7(1-2, 2-4, 2-1)
Linköping IBK

Storförlust i premiären mot Växjö och en dålig start i hemmapremiären mot Jönköping. Mot Mullsjö hade Linköping bestämt sig för att börja matchen bra vilket de också gjorde med två mål redan efter drygt sex minuter.

— Vi pratade en del inför idag att vi inte skulle göra som i de två inledande matcherna. Vi gör en ganska bra första period men sedan går vi ner oss lite i andra. Det känns lite orättvist att vi leder med 6-3 men de vägrar ju att skjuta. De spelar bara runt och vi kan ligga och gnugga i försvaret. Sedan sätter vi våra lägen, summerar Linköpings Martin Karlsson.

Ledning med 2-1 byttes till underläge 2-3 innan Linköping i den andra perioden kunde vända tillbaka till ledning med 6-3. Två mål än så länge av Martin Karlsson som fullbordade ett hattrick till 7-4 och i stort sett stängde matchen.

— Första är väl lite slumpboll som jag lägger upp i taket. De andra två målen är ganska mycket ett en mot en läge. Såklart skönt att göra mål direkt så man slipper tänka på det. Det kan ju sätta sig i huvudet lite det där och jag brukar ibland har en dipp. Vi får väl se när den kommer i år.

Tränare Johan Astbrant sa såhär om sin hattrickskytt:

— Martin Karlsson var outstanding idag. Han är välförtjänt av de tre kassar han sätter, sa Astbrant till SSLPlay.se

Efter en sen reducering blev slutresultatet seger för Linköping med 7-5 mot ett Mullsjö som påminner delvis om hur Växjö som Linköping mötte i premiären.

— De är ju lite lika Växjö och vi pratade ganska mycket om deras spel inför matchen idag. Vi har mött Mullsjö ganska många gånger nu och hade ju de i slutspelet också så vi har ganska bra koll på deras diagonalspel och hur de vill spela upp bollen. Vi håller de utanför oss och gör en helt okej match. Defensiven blir avgörande där vi blir så pass täta att de inte kommer igenom, säger Karlsson.

Två segrar och en storförlust på en vecka för Linköping.

— Skönt med matcher direkt efter storförlusten mot Växjö så vi bara kunde glömma den direkt. Alltid jobbigt att gå och fundera på en sådan förlust i en hel vecka. Men vi har startat bra med 6 poäng på tre matcher, avslutar Karlsson.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar