Lindås IBK

Två Lindåsspelare avstängda under utredning

Albin Jansson och Max Källertag avstängda under utredning efter Göteborgsderbyt.

I tisdagens Göteborgsderby mellan Lindås och Pixbo Wallenstam som Pixbo vann med 6-4 uppstod två situationer som tagits vidare till videogranskning. Det först i situation med Lindås Albin Jansson och Pixbos målvakt Jon Hedlund där Jansson är i kontakt med en smäll mot Hedlunds huvud. Den andra situationen uppstod i slutet av matchen när Lindås Max Källerteg tacklar Pixbos Andreas Stefansson. Även där mot huvudet. En tackling som direkt gav matchstraff för Källerteg (Situationen går att se i spelaren ovan).

Båda situationerna har blivit anmälda för videogranskning. Ärenden har tagits vidare till Juridiska Nämnden som även tagit beslutet att stänga av både Jansson och Källerteg under utredning vilket meddelas på förbundets hemsida:

”De båda spelarna är anmälda för våld mot huvudet och Juridiska nämnden har under torsdagen beslutat att de båda är avstängda under utredning”

Till Innebandymagazinet kommenterar Pixbo sin anmälan.

– Det är ju två stycken förseelser som i våra ögon är klockrent mot huvudet. Vi tycker att de är otäcka och vi tycker absolut inte att de hör hemma på en innebandyplan, säger Rikard Jonsson till Innebandymagazinet.

Både Jansson och Källerteg ska nu ge sin version av situationerna och efter det kommer Juridiska Nämnden ta beslut om ytterligare avstängning.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar