Foto: Ola Agermark
FC Helsingborg

Fyra av Schweiziska stjärnan: ”Han är en av de bästa”

Växjös schweiziska nyförvärv Manuel Maurer imponerar i säsongsstarten.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:45
Växjö IBK
8 - 4(3-2, 4-0, 1-2)
FC Helsingborg

Växjö fortsätter att göra många mål framåt. 9-1 seger över Linköping och 9-5 mot Kalmarsund följdes upp med 8-4 hemma mot Helsingborg. Fyra av målen gjordes av nyförvärvet från Schweiz.

— Han gör det han ska göra. Han är en av de bästa jag känner på att göra mål och idag får han verkligen göra det. Han har en extremt god förmåga att hamna på rätt ställe vid rätt tillfälle och det är ingen slump att han gör fyra idag, hyllar Växjös tränare Niklas Nordén sitt nyförvärv.

25-åriga Maurer inledde matchen med ett hattrick i den första perioden och följde upp det med att göra 5-2 i början av den andra. På tre matcher har han gjort 6 mål och 3 assist.

— Vi är inte förvånade alls att han gör mål. Han har rollen att han ska göra mål. Det som är imponerande är att han gör det nu direkt när han är i början av det. Han har börjat lära sig lite svenska men det är saker som jag säger till honom som han inte förstår och det är ju mycket nytt nu i början. Att redan nu visa upp det här målskyttet som vi vet att han har imponerar men det finns mer att hämta.

Manuel Maurer har spelat med tillsammans med landslagskollegan Manuel Engel som även assisterade till två av målen idag. En välbeprövad formation.

— Det var först i slutet av försäsongen vi körde de ihop men vi vet ju att de går bra i landslaget tillsammans. Det har vi gott om statistik på sedan innan och de båda gör varandra bättre. Idag är de och deras femma hur bra som helst men vi inte glömma att Maurer är en sniper så där ska det göras poäng också.

Har det varit en tanke att sätta de tillsammans för att få igång Manuel Engel mer? 

— Vi vet ju att kemin finns där sedan deras spel i landslaget men den kemin kan nog Maurer hitta med fler spelare. Han och Engel är ju väldigt olika som personer. Så det har inte funnits något självändamål att sätta ihop de för att få igång Engel. Men förmodligen sitter David Jansson (förbundskapten i Schweiz) och jublar nu.

Vad säger du om segern 8-4 över Helsingborg? 

— Idag gör vi vad som krävs och tyvärr inte mer och det vill vi inte göra. Vi har kraven att vara på topp i allt vi gör och en säker seger utan att vi är på topp ska inte vara ett epitet som vi har. Vi försöker ändra runt och använder alla 18 spelare idag igen för att skapa energi och förnya mot vad vi har tänkt. Men visst vi gnetar till oss en trea hör och är detta någon form av lägstanivå så är det helt okej.

26 mål på tre matcher är Nordén i vilket fall glad över även om det gärna hade fått göras nio mål även idag.

— Enormt störigt att inte få nio. Men såklart positivt att vi gör så många mål. Många ser förändringarna vi gjort i försvarsspelet men vi har ändrat mycket i anfallsspelet också. Det kanske inte det otränade ögat ser direkt men det är klart att det är bra att vi får sådan målproduktion direkt efter våra ändringar, avslutar Nordén.

 

TV: Se målen från matchen här 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar