Lindås IBK

Källerteg stängs av i 5 matcher: ”Det är en olyckshändelse”

Max Källerteg stängs av i fem matcher för våld.

Det var i förra veckens Göteborgsderby som Lindås Max Källerteg tacklade Pixbo Wallenstams Andreas Stefansson mot huvudet. En tackling som Källerteg fick matchstraff för och Lindås fem minuters utvisning. Efter matchen anmäldes situationen till videogranskningsgruppen som valde att ta ärendet vidare till Jurdiska Nämnden (JN). JN valde i syn tur att stänga av Källerteg under utredning och har nu meddelat sitt beslut. Max Källerteg stängs av i fem matcher till och med den 27 oktober.

JN skriver i beslutet: 

”JN anser att Max Källerteg avsiktligen träder in i situationen för att tackla motspelaren. Källerteg kommer med hög fart sent in i situationen och använder armbågen för att tackla motspelaren. Tacklingen träffar motspelaren i huvudet och åsamkar smärta hos denne. JN anser att agerandet är uppenbart respektlöst och utsätter motspelaren för en mycket hög skaderisk. JN anser att Max Källerteg måste ha insett att hans tackling skulle träffa motspelaren i huvudtrakten och Källerteg vidare förhållit sig likgiltig inför den effekt som kunnat uppstå av tacklingen.” 

Max Källerteg själv har inför beslutet yttrat sig om sin syn på situationen där i huvudsak följande framgår:

”Det är en olyckshändelse som inträffar när Källerteg går in med en regelrätt tackling mot motspelare. När Källerteg går in framför honom och vrider upp skuldran så böjer sig motspelaren olyckligtvis samtidigt ner och det hinner Källerteg inte uppfatta. Oturligt så träffas motspelaren i ansiktet med skuldran vilket är helt oavsiktligt då Källerteg inte hade någon avsikt att skada motspelaren. Domaren som står nära situationen dömer över situationen vilket gett matchstraff.

Beslutet är enhälligt och går att läsa i sin helhet här.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar