Foto: Jonathan Rudman
#ibsilly

Landslagsbacken förlänger med Växjö

Växjös landslagsback Markus Jonsson fortsätter i klubben.

Växjös lagkapten tillika landslagsbacken Markus Jonsson förlänger med klubben.

—  Jag är otroligt glad. Det känns väldigt kul och inspirerande att få fortsätta representera Växjö. Klubben har tagit och fortsätter att ta stora kliv vilket ger oss fantastiska förutsättningar. Jag ser väldigt mycket fram emot de kommande åren, säger Jonsson till Växjös hemsida.

I april 2017 skrev Jonsson på ett tvåårsavtal. Nu skriver alltså på ett nytt kontrakt.

— Jag har haft förmånen att få vara med under samtliga SSL säsonger ”Macke” gjort. Att få träna en spelare av denna kalibern är en fröjd då han hans spelkompetens är utöver det vanliga. Denna spelkompetens smittar dagligen av sig i gruppen och bidrar till utveckling av vårt totala spel, säger Växjös tränare Niklas Nordén och utvecklar:

— Med denna förlängning så har klubben lagt en rejäl pusselbit inför kommande säsongers totala prestation i SSL. Pågående säsong är oerhört spännande för honom då han får bära kaptensbindeln, fightas om guld på olika nivåer samt vara bärande oavsett om han har vitblå eller gulblå tröja på sig. Macke är en av få som bär tröjnummer 29 förhållandevis rättmätigt.

Jonsson som har gått in på sin sjätte säsong har spelat 170 matcher och gjort 106 poäng (33+73)

— Jonssons uppdrag för föreningen har över tid gått från klarhet till klarhet. Vi är mycket stolta över denna förlängning då Mackes och Vipers varumärke går hand I hand. Han är ledande spelare I vår förening och därmed också utsedd till rättmätig lagkapten, säger klubbchefen Stefan Angeskog.

*Det framgår ännu inte hur långt det nya kontraktet är skrivet på. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar