Foto: Jonathan Rudman
Höllvikens IBF

Första trepoängaren för JIK: ”Nu kan vi släppa på bromsen”

Jönköping vände underläge och tog säsongens första trepoängare.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 14:00
Jönköpings IK
8 - 5(1-2, 2-2, 5-1)
Höllvikens IBF

Säsongens första trepoängare för Jönköping när hemmalaget vände underläge 1-4 till seger med 8-5 över Höllviken som i den andra perioden gick ifrån efter två mål i powerplay.

— Det känns som att vi har det även om vi får utvisningar emot oss. Sedan får vi ett PP och kan göra 3-4 vilket var viktigt. Där får vi med oss lite momentum in i tredje, säger Jönköpings Emil Nielsen.

Det var just Nielsen som reducerade till 3-4 i slutet av den andra perioden.

— Det känns som att vi har kontroll på det trots underläget. Vi har grunderna och vet vad vi ska göra så det var bara att fortsätta vilket gav resultat. Sedan går Höllviken fram och då vet vi att det skapas ytor för oss där de tappar tredjegubben.

Jönköping fullbordade vändningen till ledning med 5-4 med drygt fem minuter kvar. Höllviken tog ut målvakten och kvitterade innan Jönköpings Hannes Blomkvist kort därefter gjorde matchvinnande 6-5 målet. Blomkvist som skadade sig vid målgesten.

TV: Se målet och målgesten här 

Höllviken tryckte på vilket skapade lägen för Jönköping som kunde fastställa slutresultatet till 8-5. Säsongens första trepoängare.

— Det är alltid speciellt att ta första trepoängaren. Det blir ju lite extra för oss nu med en ganska turbulent tid bakom oss. Vi får ett kvitto på att vi kan vinna matcher även i år och att vi kan klara av det här som grupp. Nu har vi vunnit och nu vi kan släppa på bromsen och köra.

Hur ser du på att ni lyckas vända? 

— Att vi inte gräver ner oss trots underläge och deras sena kvittering är starkt. Vi har är en liten men tajt grupp som är redo att göra det här tillsammans. Det visar vi idag och det tar vi med oss.

Anmärkningsvärt är att Jönköpings målvakt Gustav Jansson gjorde 2 assit.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar