Foto: Per Wiklund
Mullsjö AIS

Växjö fortsätter vinna & göra många mål

Vändning och hög press i slutet av den andra perioden la grunden för Växjös femte raka seger. Hattrick av både Jesper Sankell och Ludwig Persson.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:15
Mullsjö AIS
4 - 9(1-1, 2-4, 1-4)
Växjö IBK

Mullsjö som inlett säsongen knackigt tog emot Växjö som gått rent med enbart segrar på de fyra inledande matcherna. Ett Växjö som också inledde målskyttet i den normalt sätt tuffa drabbningen genom Ludwig Persson. Matchen var jämn och det var först när Mullsjö slarvade i den sjuttonde minuten andra perioden genom två bolltapp som Växjö kunde vara effektiva och vända tillbaka till ledning 5-3 genom mål av Jesper Sankell, Ludwig Persson och Tobias Bergfors. Tre mål på 49 sekunder och Växjö till periodpaus i ledning efter att ha tagit över de sista fem minuterna.

— Rätt märklig period. De kommer ut ganska starkt och vi följer inte matchplan och hamnar i någon trygghet i det låga spelet vilket jag inte alls tjänar oss något. Jag bestämmer mig att vår femma ska upp och köra och göra det fullt ut och vi vänder på det efter halva. 3-5  är väl rättvist efter två perioder, Växjös målskytt Jesper Sankell till Eurosport efter två perioder.

Sankell saknade dock det Växjö vi den här säsongen blivit vana att se i hög press och hög intensitet.

— Med tanke på hur andra halvan av perioden så måste vi upp i det höga. Det är det som kommer vinna oss matcher. Vi ska vara modiga, tror på varandra och ge varandra modet och inspirationen så tror jag vi vinner den matchen.

För Mullsjös del löd analysen att ta bort slarvet och sätta sina chanser.

— Jag tycker att förutom en period i andra så spelare vi jättebra. Men sedan blir vi hårt straffade med några snabba mål på grund av att vi slarvar. Sedan slarvar vi lite framåt också och sätter inte dit våra lägen. Det blir inga stora förändringar till tredje, säger Elf.

Växjös effektivitet fortsatte direkt i den tredje perioden när Ted Nivestam utökade ledningen. Mullsjö tog över mer utan att förvalta sina chanser och Växjö valde att ta timeout. En timeout som direkt gav effekt när Jesper Sankell bara dryga minuten senare punkterade matchen med knappt 10 minuter kvar. Avslutningen blev intensiv, tuff och stundtals irriterad där Växjö kunde hålla Mullsjös offensiva försök borta och istället utöka sin ledning med mål i öppen kasse till ledning 9-3. Efter ett tröstmål i slutsekunderna av Mullsjös Anton Vestlund skrivs slutresultatet till 4-9 och Växjö tar sin femte raka seger på fem matcher.

— Det är väl någonstans ganska bra idag. Vi är starka i tredje men vi gör ingen jätteprestation egentligen. Jag tycker Mullsjö är ganska bra och förtjänar väl ett lite bättre öde. Men skönt att ta tre poäng, sa Växjös Markus Jonsson till Eurosport efter matchen.

Segern innebär att Växjö tillsammans med Dalen är de enda lagen som är obesegrade. Växjö har på fem matcher gjort 42 mål och släppt in 19.

— Vi har väl någonstans ganska tidigt hittat in i den här säsongen med hyfsade strukturer i de tre olika femmorna. Vi har spelare tillgängliga hela tiden och idag är vi 21 stycken här till exempel. Är det någon femma som har lite sämre dag så har vi två andra som kliver fram och tar jobbet för oss. Så det är väl bredden, summerar Jonsson.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar