Foto: Calle Ström
IBF Falun

Dramatisk avslutning på mästarmötet

Backarna satte igång Faluns målskytte i mästarmötet som fick dramatisk avslutning.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:15
IBF Falun
6 - 5(4-1, 1-2, 1-2)
Storvreta IBK

Mästarmöte, repris från SM-finalen och ett första tufft test för två lag som båda inlett knackigare än planerat när Falun välkomnade Storvreta till JALAS Arena. 2 238 personer i publiken fick se en välspelad match som bjöd på kamp, offensivt spel och högt tempo där hemmalaget Falun inledde bäst. Första målskytt blev den defensiva backen Adam Fernqvist som fyllde säsongens målkvot genom att göra 1-0. Fernqvist med ett målsnitt på 1,5 mål per säsong spelade sedan fram backkollegan Eric Björk till 2-0 och Falun gick till första periodpaus med ledning 4-1.

— Konstig period tycker jag. Efter 14 minuter kollar jag på tavlan och då hade jag bara spelat 4 byten på 14 minuter. Det blir ganska fuckat när deras förstafemma diregerar om hela sporten och spelar två minutersbyten, sa Mattias Samuelsson till Eurosport efter den första perioden.

Samuelsson som gjorde Storvretas mål.

— Ja visst är det mitt ansvar då jag varit med länge men det finns andra i laget som kan ta ett kliv fram. Det är fler som måste höja sig, sa Samuelsson.

I den andra perioden höjde Storvreta farten på sina fötter och reducerade två gånger om. Falun höll mer i bollen och tempot avtog något. Bara minuter innan periodpaus Falun sin ledning igen till 5-3 av Jonas Adriansson.

— Det är bättre än i första får vi ändå säga. Men det är samma tendenser som då. Vi straffas hårt och hade kunnat göra fler mål framåt, sa Henrik Stenberg.

För Faluns del ville de skruva upp temperaturen och tempot igen.

— Det blir lite passivt i andra. Vi kan kan gå för det lite mer och vara lite mer på hugget. Vi får inte vara rädda, det är ju bara innebandy. Nu ska vi släppa lös och köra, sa Brottman efter två perioder.

Tempohöjningen kom i den tredje perioden där det smällde mer i duellerna och det blev slutspelskaraktär på SM-finalreprisen. Faluns nyförvärv Johan Samuelsson utökade och med fyra minuter kvar tog Storvreta timeout och plockade målvakten. Avslutningen blev intensiv och dramatisk  med fyra minuter konstant tryck mot Johan Rehn. Först reducerade Jimmie Pettersson och med dryga minuten kvar var Henrik Stenberg framme och satte ytterligare dramatik genom att göra 6-5. Närmare än så kom inte Storvreta och Falun vinner säsongens första mästarmöte.

— De började trampa in på slutet och fick in några bollar så det blev lite nervöst. Man fick lite tillbakablickar till när vi tappat andra matcher i 5 mot 6. Men vi redde ut det till slut, sa Faluns målvakt Johan Rehn.

En vinst som innebär att Falun tar revansch från SM-finalförlusten i våras.

— Man vill alltid vinna över Storvreta. Det ska bli skönt att gå till uppehåll med en vinst i bagaget, säger Rehn.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar