Foto: Per Wiklund
Jönköpings IK

Weidman träffade Växjöspelaren under måndagen: ”Djupt ångerfull”

Under måndagen träffades Otto Weidman och Växjöspelaren efter händelsen i söndagens match.

Det var i söndagens match mellan Växjö och Jönköping som Jönköpings Otto Weidman ska ha mottagit homofobisk kommentar från en spelare i Växjö vilket Weidman skrev om på sin twitter efter matchen. 

”Idag vann vi. tyvärr är det inget jag kan glädjas åt. Istället satt jag i ett seprarat omklädningsrum i stor sorg och besvikelse. Bakom all glädje är det så fruktansvärt att spelare på elitnivå, som också är förebilder, fortfarande inte förstår människors lika värde. Oavsett sexuell läggning eller etnisk tillhörighet. Under matchens slut blir jag rappad av en Växjöspelare, som sedan säger till mig:

— Jag hörde att din bror var bög, fyfan vad hemskt.

Många föreningar gör ett strålande arbete med öppenhet i omklädningsrum och att alla har lika värde. Där har en individ i Växjös matchtröja en väg att vandra. Detta var hemskt och jag står upp för homosexualitet tillsammans med min bror, familj, mitt lag och min förening. Någon annan borde skämmas”

Växjö gick senare under söndagskvällen ut på sin hemsida och markerade att de tar fullkomligt avstånd från all diskriminering. Under måndagen har spelaren i Växjö tillsammans med Växjös klubbchef Stefan Angeskog varit i Jönköping för ett möte med Otto Weidman och representanter från Jönköpings IK. Under måndagskvällen kommenterade Otto Weidman själv mötet:

— Idag har representanter från Jönköpings IK och Växjö IBK suttit i möte med mig och den berörda spelaren. Jag har fått en ursäkt till mig och min familj från en spelare som är djupt ångerfull. Jag har godtagit ursäkten från Växjöspelaren och Växjö som förening. Nu börjar en från båda föreningarna mot samma mål, skriver Weidman på sin twitter.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar