Foto: Jonathan Rudman
Jönköpings IK

Weidman utsatt för homofobisk kommentar – Växjö utreder internt

Jönköping vann borta mot Växjö. För Jönköpings Otto Weidman slutade kvällen i sorg och besvikelse efter en spelare i Växjö ska ha gett en homofobisk kommentar.

Det var i slutet på matchen mellan Växjö och Jönköping som Jönköpings Otto Weidman ska ha fått ta ett emot ett homofobisk kommentar från en spelare i Växjö.

Otto Weidman beskriver på sin twitter:

”Idag vann vi. tyvärr är det inget jag kan glädjas åt. Istället satt jag i ett seprarat omklädningsrum i stor sorg och besvikelse. Bakom all glädje är det så fruktansvärt att spelare på elitnivå, som också är förebilder, fortfarande inte förstår människors lika värde. Oavsett sexuell läggning eller etnisk tillhörighet. Under matchens slut blir jag rappad av en Växjöspelare, som sedan säger till mig:

— Jag hörde att din bror var bög, fyfan vad hemskt.

Många föreningar gör ett strålande arbete med öppenhet i omklädningsrum och att alla har lika värde. Där har en individ i Växjös matchtröja en väg att vandra. Detta var hemskt och jag står upp för homosexualitet tillsammans med min bror, familj, mitt lag och min förening. Någon annan borde skämmas”

 

Jönköping har under måndagsförmiddagen meddelat att de tänker anmäla händelsen till Juridiska Nämnden.

Bara timmar efter matchen på söndagskvällen gick Växjö ut med ett uttalande på sin hemsida:

”Med anledning av det som JIK-spelaren Otto Weidman skriver i sin tweet vill föreningen Växjö Vipers understryka att vi tar fullkomligt avstånd från all diskriminering. Idrotten ska vara en arena för alla. Vi har ikväll påbörjat en intern utredning kring händelsen och kommer fortast möjligt agera utifrån vad som framkommer ur den”

Växjö har även genom tränaren Niklas Nordén varit i samtal med Wiedman och bett om ursäkt.

– Han bad om ursäkt och sa att de ska ta det internt, berättar Otto Weideman för Aftonbladet.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar