Foto: Jonathan Rudman
Mullsjö AIS

Hedlund tillbaka: ”Det har varit lite speciellt att stå vid sidan av”

Landslagsbacken Kasper Hedlund tillbaka i spel efter skada.

Mullsjös landslagsback Kasper Hedlund har saknats på planen i säsongsinledningen. Den för säsongen nyblivna lagkaptenen har haft problem med en höft och muskelbristning vilket gjort att han fått ägna sig åt rehab. I helgens match mot Örebro var Hedlund tillbaka i spel och han är nu helt återställd.

— Nu är det bra och jag ska vara 100%. Vi satte en plan som vi lyckats hålla till punkt och pricka och bedömningen nu är att jag är helt återställd och kan gå för fullt, säger Hedlund.

Vid sidan av planen har Hedlund fått följa en säsongsinledning där Mullsjö blandat och gett spelmässigt med 12 inspelade poäng på sju matcher.

— Det har varit lite speciellt att stå vid sidan av. Det blir frustrerande när det går dåligt att man inte kan vara med och hjälpa till men också att man inte är delaktig i förlusterna. Det är viktigt ur ett grupperspektiv att känna den delaktigheten i en grupp. Men ska jag välja någon gång att vara borta så var det bättre att jag var det nu än senare i säsongen.

Hur ser du på er säsongsinledning? 

— Det har varit lite upp och ner men samtidigt är det förståeligt. Vi är en ny grupp, med nya formationer och då blir det lätt blandade prestationer. Att få upp en jämnhet är inget som kommer av sig själv utan det tar sin tid för ett lag att komma rätt i spel och grupp med nya spetsspelare. Men de sista två matcherna har det sett mer stabilt ut.

Mullsjö har även vunnit de sista två matcherna mot som varit mot Höllviken och Örebro. Båda segrar med 8-4. Imorgon onsdag väntar ett nytt bottenlag då nykomlingen Lindås står för motståndet.

— Även om det på pappret är lag som är sämre så är det lärorika matcher för oss. Vi vill ju vinna såklart men även utveckla saker i spelet. Just mot dessa lag är det även mentala bitar som viktiga för oss som grupp. Att visa att vi kan hantera dessa matcher och göra bra insatser med ordentlig inställning. Ska vi bli ett topplag och ta nästa steg så är det något vi vill utveckla än mer. Rent krasst handlar det om idrottpsykologi för att vi ska göra bättre prestationer.

Förutom att missa stora delar av Mullsjös säsongsinledning innebar skadan även att Kasper Hedlund inte var med i landslagets VM-genrep.

— Det var lite samma resonemang där som det varit i Mullsjö. Det är en stundande VM och vi ville inte chansa på några bitar. Landslaget har också ett ansvar för mig som spelare och för Mullsjö och att ta en risk i EFT kom vi fram till var onödigt. Men det är klart man hade velat vara med när det drar ihop sig. Men beslutet tog vi tillsammans.

Nu återstår två veckor av SSL-spel innan VM-truppen presenteras.

— Jag ser fram emot att komma igång nu med många matcher på kort tid för att komma in i vardagen och tempot. Att det är många matcher nu kom väldigt lägligt för mig så att jag kan komma in i spelet direkt efter skadan, avslutar Hedlund.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar