Foto: Per Wiklund
Lindås IBK

Galen vändning av Mullsjö: ”Helt sjuk match”

Åtta mål på 19 minuter när Mullsjös stod för en galen vändning i tredje perioden.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Mullsjö AIS
12 - 9(3-4, 1-4, 8-1)
Lindås Rasta IBK

Underläge för Mullsjö hemma mot Lindås med 4-9 i matchminut 41. Seger med 12-9 i matchminut 60. De drygt 1000 åskådarna i Nyhemshallen fick uppleva en galen vändning av hemmalaget.

— Det var en helt sjuk match idag. Publiken fick verkligen värde för entrépengen, summerar Rikard Eriksson.

Mullsjö började sin upphämtning efter mål av Anton Vestlund, 2:01 in i tredje perioden. Därefter följde sju raka mål av Mullsjö varav Rikard Eriksson själv gjorde 8-9 och 9-9 med drygt sju minuter kvar av matchen.

— Vi får ju hugget tidigt i perioden och vi känner att när vi väl får det så orkar de inte stå emot. Det känns tidigt i perioden som att de går ner sig och blir rädda för att spela. Då får vi lite extra energi i det och så får vi rejäl utdelning vilket vi kanske inte fick första två perioderna.

Något mer som låg bakom vändningen förutom hugget? 

— Nja egentligen inte. Visserligen gör vi en justering i formationerna i slutet på andra och då hinner vi snacka ihop oss lite i periodpausen. Vi pratar lite om att lägga lite mer på kasse men inga mer direkta direktiv. Men visst, vi i förstafemman får bra tryck och gör väl sex mål i tredje oh det får väl ses som väldigt bra. Annars var det mest att vi fick god utdelning.

Mullsjö fick även god hjälp av de dryga 1000 personerna i publiken i vändningen som manade på sitt hemmalag och stämningen i Nyhemshallen gick att känna igen som att det vore slutspel.

— Någon sådan här vändning har jag nog aldrig varit med om. Inte så stor i vilket fall. Vi var nära en gång mot Färjestaden men då var det väl bara 4-5 mål och vi förlorade i sudden. Men idag får vi bra energiflöde i tredje när vi får hugg. Men egentligen ska vi väl inte hamna här mot ett lag som Lindås.

Hur ser du på de första två perioderna? 

— Det är svår att sätta fingret på vad som inte fungerade. De får extremt bra utdelning på sina chanser och gör mål på i stort sett alltid. Vi är med i första och det känns som att det inte är någon fara. Men när de får utdelning och inte vi så blir det frustrerat och jag skulle säga paralyserat hos oss. Sedan ska de ha att deras förstafemma är vassa, framförallt väldigt effektiva i sina chanser.

Seger för Mullsjös första på hemmaplan den här säsongen.

— Förhoppningsvis kan vi ta med oss energin från upphämtningen framöver som lag. Spelmässigt så finns det nog en del vi inte gör bra i första två perioderna men att få med sig en sådan här vändning och en positivt känsla är bra inför lördagens tuffa match mot Dalen. Det är känslan att vi lyckades vända som vi får ha med oss, avslutar Eriksson.

TV: Se vändningen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar