Foto: Jonathan Rudman
Jönköpings IK

Skadeläget börjar ljusna för Jönköping

Hannes Blomkvist tillbaka i Jönköping efter målgestskadan.

Jönköping som redan innan säsongen startade hade en tunn trupp efter spelartappen på grund av de frysta lönerna har fått spela utan Martin Glimberg och Hannes Blomkvist i de senaste matcherna. För Glimbergs del uppkom skadan i seriepremiären mot Mullsjö och vad gäller Blomkvist så skadade han olyckligt foten när han firade sitt 6-5 mål i matchen mot Höllviken.

TV: Se när Blomkvist firar målet och skadar sig 

Nu har skadeläget börjat ljusna för Jönköping där Hannes Blomkvist är först att vara tillbaka i spel.

— Tanken var att han skulle spela matchen mot Pixbo men efter att ha kört på träningar så har han inte fått det gensvaret vi ville. Eventuellt att han kan lira mot Falun, sa Jakob Olofsson Adelin efter matchen mot Pixbo Wallenstam.

Nu verkar det som att Blomkvist är redo för spel. Han är uppskriven i JIK:s tredjefemma i kvällens match borta mot Falun.

— Hannes Blomkvist har jag stor förhoppning om att han kommer spela delar av matchen i vilket fall, kommenterade Olofsson Adelin till Jönköpings facebooksida.

Även Martin Glimberg är uppskriven i truppen som extraspelare. Där är det dock framförallt helgens match mot Storvreta som ligger i fokus.

— Vad gäller Glimberg så är han på gång tillbaka och där har vi framförallt Storvretamatchen i sikte. Tills dess borde han kunna spela.

Jönköping som kommer stärkta till kvällens match efter att ha besegrat Pixbo på hemmaplan. Inför matchen har klubben vunnit tre raka matcher.

— Framförallt så betalar vi priset som behövs. Se vi till inledningen på säsongen så har det ju hänt väldigt mycket vid sidan om för oss. Vi fick inte in några nyförvärv inför säsongen, vi har fyra spelare som lämnat och annat vid sidan om som stört. Lägg där till skada på Glimberg och Blomkvist. Känslan är att laget kommit samman nu och verkligen krigat till de här insatserna. Jag är imponerad att ett så ungt och oerfaret lag har förstått grejen i vad som krävs. Nu får vi vara glada idag och sedan landa och ladda om för Falun.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar