Foto: Jonathan Rudman
SSL-Herr

Efter 22 mål i matchen: ”Exakt den matchplanen vi hade”

22 mål mellan Växjö och Storvreta varav 8 insläppa för Storvreta. — Lite grann får man kanske köpa det, säger Storvretas tränare Andreas Harnesk.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
Växjö IBK
8 - 14(3-2, 4-8, 1-4)
Storvreta IBK

Det blev en målrik match i Fortnox Arena när Växjö mötte Storvreta under torsdagskvällen. När halva matchen spelas hade det redan hunnit bli 14 mål och målfesten skulle fortsätta. Till slut kunde Storvreta vinna med 14-8 och det blev alltså 22 mål i matchen.

— Som tränare blir man ju alltid lite förbannad när vi släpper in sju mål i första halvan av matchen. Samtidigt vill ju Växjö precis som oss föra sporten framåt och spela rolig innebandy och då händer det ju mycket. Jag tror det var en bra match för att marknadsföra sporten till publiken, säger Storvretas tränare Andreas Harnesk.

För man köpa att det blir många insläppta när det blir en sådan här matchbild?

— Lite grann får man kanske köpa det men vi kommer alltid försöka kapa mål. Det blir några kassar som vi släpper för enkelt idag.

Efter 7-7 i mitten på andra perioden tog Storvreta över mer med tre raka mål. Direkt i inledningen av den tredje perioden utökade Alexander Rudd till 7-11 och Storvreta fick kontroll.

— Jag tycker att Alexander Rudd visar vägen idag med sitt hjärta och sin inställning. Det var kul att se han kliva fram efter att vi släppt in sju mål.

Vad gör att ni kan gå ifrån på slutet? 

— Vi tog bort mycket av det vi inte gjorde bra i första halvan av matchen. Där höjde vi fokus och då tog vi också bort deras målchansen. Jag är imponerad av laget. Andra halvan av matchen var nog en av de bästa prestationerna vi gjort i år.

22 mål varav 14 av Storvreta. Hur väl stämde det överrens med matchplanen? 

— Det var nog exakt den matchplanen vi hade. Vi hade som plan att skapa mycket chanser, att spelare oss ur deras stress och attackera kassen. Hela laget gör det bra men visst, några färre insläppta hade inte skadat. Men jag är nöjd med dagens match, helt klart.

Försvarsmässigt?

— Vi släpper till lite mycket kontringar och skit i försvarsspelet när vi låter de slå sina passningar. Där har vi väl lite grejer vi kunde gjort bättre men det gör vi också i andra halvan av matchen.

TV: Se målen från matchen här 

 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar