Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Aldeeb tvåmålsskytt: ”I början kändes det som att allt stämde för oss”

Två mål av Omar Aldeeb när Falun besegrande Växjö på bortaplan.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:30
Växjö IBK
5 - 6(3-3, 1-1, 1-2)
IBF Falun

Med matchen Växjö mot Storvreta i åtanke inleddes söndagens möte mellan Växjö och Falun på liknande sätt. Mål redan efter 1:40 av Manuel Maurer och när perioden var slut var ställningen 3-3.

— Det var lite Växjö-Storvreta vibbar där i första perioden och känslan var att det kunde bli en hel del mål även idag. Men vi snackade i pausen att vi i vilket fall skulle täppa igen bakåt och båda lagen gjorde ju det efter första. Vi ville inte att det skulle bli en match där vi släppte in mycket. Framåt hade det dock gärna fått bli mycket mål, säger Faluns Omar Aldeeb.

De efterföljande två perioderna blev mer målsnåla. Omar Aldeeb kvitterade sent för Falun till 4-4 i den andra perioden och efter att Växjö återtagit ledningen i tredje vände Falun tillbaka och vann med 6-5.

— I tredje kliver förstafemman fram. De hade väl kanske inte sin bästa match för säsongen men när det väl ska avgöras så är de där och gör det riktigt bra. Det blev skillnaden idag.

En bra bortamatch enligt Aldeeb.

— Jag tycker att vi gör en bra bortamatch idag. Vi spelar exakt såsom man ska göra på bortaplan och sätter dit våra chanser när vi ska. En bra match av oss.

Även Omar Aldeeb själv gjorde en bra match. Faluns andrafemma med Aldeeb, Casper Backby, Malte Lundmark, Johannes Larsson och Simon Berg stod för lagets fyra första mål och visade upp en fint samspel.

— Jag och Cappe har ju spelat tillsammans tidigare och Malte kommer in och kompletterar oss bra. Lägg till Jompa och Berg på det och vi får en grym femma. I början kändes det som att allt stämde för oss idag när vi var väldigt aggressiva, tog kontringar och skapade mycket chanser. Vi gör en bra match.

Två av målen gjordes av Aldeeb.

— Det första målet är en servering från Johannes Larsson. Där var det bara att sätta dit klubban. Det andra är PP precis när de blir fulltaliga och jag kan skjuta mot bortre. Alltid skönt att göra mål.

Segern innebär att Falun fortsätter haka på i den absoluta toppen. Bara en poäng efter serieledande Linköping och på samma poäng som Dalen, Storvreta och Mullsjö. Dessutom fortsätter tränare Thomas Brottman att växla runt bland femmorna i Falun. Något som inte spelar så stor roll för Aldeeb.

— Egentligen så spelare det inte så stor roll. Alla är ju skitduktiga i det här laget. Men vi har väl blandat och gett lite både i formationer och i spelet under inledningen. Känslan är att det börjas sättas lite mer femmor nu och då blir även spelet bättre. För mig spelar det inte så stor roll men klart det är bra att ha samma formationer ett tag så att man kan träna ihop sig, säger Aldeeb.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar