Foto: Per Wiklund
Höllvikens IBF

Trion återförenad – budskapet till Hill: ”Han är helt klart given till VM”

Höllvikentrion återförenad, då passade Karlson Martell att skicka ett budskap till förbundskapten Mikael Hill.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Lindås Rasta IBK
4 - 7(1-1, 2-3, 1-3)
Höllvikens IBF

I förra matchen i lördags mot Örebro var Höllvikens framgångsrika trio av Daniel Persson, Pontus Karlson Martell och Johannes Wilhelmsson återförenade. Daniel Persson tillbaka i förstafemman och då stod trion för åtta av lagets 14 mål. I dagens match mot Lindås fick trion nytt förtroende tillsammans och de visade upp ett spel som vi fått se så många gånger förr.

— Det känns bra såklart och är kul. Vi har ju fått bra utdelning de här två matcherna också sedan han (Daniel Persson) kom tillbaka. Det finns ju en viss trygghet eftersom vi spelat så många år tillsammans. Samtidigt tycker jag att Linus (Bergström) har gjort det bra när han spelat. Men visst det blir ju en annan grej när nu när vi spelat så länge tillsammans, säger Höllvikens Pontus Karlson Martell.

Matchen mot Lindås vann Höllviken med 7-4 och trion Karlson Martell, Wilhelmsson och Persson stod för fem av lagets sju mål. Karlson Martell lyfter fram vad innebär att ha Persson tillbaka.

— Han rör ju sig i ytor som är bra helt enkelt. Våra ytor kompletterar varandra på ett bra sätt och det märks att vi känner varandra och vet vilka ytor de andra finns på.

Tillfälligt byte eller är ni tillbaka tillsammans långsiktigt?

— Nej det vet jag inte men jag tror att vi kör på så länge det funkar. Man mår bra av lite variation och nytändning och att byta omgivning ibland. Det har ju gått lite knackigt poängmässigt och i effektiviteten. Men nu känns det som att det har lossnat. Vi fick bra utdelning mot Örebro och helt okej idag.

Hur upplever du matchen mot Lindås?

— Det var ganska kontrollerat. Framförallt gör vi en väldigt bra första period där vi egentligen kör över Lindås men bara har 1-1. Där förvaltar vi inte våra lägen som vi har och bara jag hade kunnat göra tre mål där jag väl har två i ramen. Men sett över hela matchen så maler vi ner de och stänger deras vassa spelare. En bra match av oss.

Efter matchen mot Örebro passade Pontus Karlson Martell på att skicka en passning till förbundskapten Mikael Hill på twitter om att Johannes ”JW” Wilhelmsson borde ha en plats i VM-truppen. Karlson Martell tweetade en länk till highlights från matchen mot Örebro där JW gjorde fyra mål och två assist. I matchen mot Lindås stod Wilhelmsson för två mål och tre assist. Enligt Karlson Martell är ”JW” given till VM.

— Det har jag sagt hela tiden. Om han bara får lite mer förtroende och speltid så tror jag att han kan bli en nyckelspelare i landslaget. Han är helt klart given till VM enligt mig och det har han varit ett bra tag nu, avslutar Karlson Martell.

Om Wilhelmsson kommer med till VM återstår att se. På måndag presenteras truppen som ska försöka vinna tillbaka VM-guldet till Sverige.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar