Foto: Per Wiklund
Jönköpings IK

19-åringen tar för sig allt mer i JIK

Stabil seger för Jönköping efter ryck i trejde perioden.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 14:00
Lindås Rasta IBK
3 - 7(2-3, 0-1, 1-3)
Jönköpings IK

Jönköping tog ledningen efter bara 43 sekunder borta mot Lindås Rasta. En ledning laget kunde spela på matchen igenom till seger.

— Vi har ju ledningen nästan hela matchen och känner att vi har övertaget och kan spela lite på det. Har vi det så vet vi att om vi går ut och gör jobbet kommer vi vinna den här matchen. Vi är väldigt disciplinerade i det spelet och håller oss till våra grunder. Det räcker för en bra bortaseger, säger Jönköpings Gustav Johansson.

Med ledning 4-2 i den tredje perioden kom rycket till 7-3.

— Vi sa att Lindås var tvungna att gå för det och då kan vi ligga i vår deff och kontra på de istället. Det fungerade bra och då fick vi några mål.

Matchens snyggaste mål stod Gustav Johansson för när han vann boll på egen planhalva och gjorde 6-3 med ett fint solonummer.

TV: Se Johansson solomål här

— Jo men jag får bollen och springer på bra och kör en klassisk ”tjockis-fint” och sedan försöker jag bara få den på mål. Det blev ju ganska snyggt, säger Johansson.

Tre poäng till Jönköping även om det spelmässigt fanns mer att önska.

— Jag tycker vi gör en helt okej insats idag men långt ifrån vår bästa match för säsongen. Vi går ut och gör jobbet som krävs idag. Vi täcker mycket skott, tar jobbet och kämpar för varandra. Sedan sätter vi inte riktigt dit våra lägen som vi borde. Men vi vinner ju kontrollerat ändå.

Av Jönköpings sju mål stod Gustav Johanssons femma för fyra.

— Det fungerar bra. De senaste fem eller sex matcherna har vi fått ihop det jättebra. Det känns som att vi hittar varandra väldigt bra och fått en bra kemi oss emellan. Det är kul.

Även Johanssons egen del har säsongen börjat komma igång. Numera är han forward och förutom dagens snygga solonummer har 19-åringen gjort 3 mål och 10 assist.

— Jag är nöjd med min säsongsinledning hittills. Jag tycker att det gått riktigt bra de senaste matcherna och vi har fått stäm i formationen och jag börjar få till det bra efter jag klivit upp som forward. Det känns jättebra och då brukar det komma lite poäng också, avslutar Johansson.

 

TV: Highlights Lindås Rasta-Jönköping

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar