Foto: Per Wiklund
Örebro Kings

Efter fem raka förluster – Växjö vinnare igen: ”Jag var lite rädd inför”

Efter fem förluster - Växjö vinnare igen efter att tredjefemman visat vägen.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:30
IBF Örebro
3 - 11(1-1, 1-4, 1-6)
Växjö IBK

Efter en strålande säsongsinledning har Växjö haft de tungt poängmässigt. Noll vinster på de senaste fem matcher inför dagens match mot Örebro.

— Poängmässigt har det varit tungt. Det är ju poängen man vill ta även om vi spelmässigt inte spelat helt under isen. Vi har gjort ganska bra prestationer med undantag för Växjö hemma. Men i gruppen har jag inte märkt av fem raka förluster utan vi har haft god stämning. Jag som har varit med ett tag funderade på om vi kanske tog lite lätt på att vi inte tagit poäng eller så har det varit att vi varit trygga i vårt spel och att det ska komma poäng framöver, säger Växjös Johan Roos.

Mot Örebro hade Växjö bestämt sig för bryta förlustsviten. Victor Hansson gjorde 0-1 och efter två perioder hade Växjö en 5-2 ledning. Till slut vann Växjö med hela 11-3.

— Vi hade bestämt oss kändes det som och gör det riktigt bra. Vi hade fått bra nycklar inför vad vi skulle göra och vi gör det fullt ut. Det var lite avvaktande i början kanske och det är väl ingen hemlighet att vi har haft det lite tufft sista matcherna och inte tagit poäng. Idag när vi gör femman eller sexan så släpper det lite och vi kan spela ut. Det rullar på bra därefter och släpper både målmässigt och spelmässigt idag. Det var viktigt för oss.

Framförallt så var det Växjös tredjefemma som ledde laget till seger. Johan Roos själv gjorde två mål och Victor Hansson.

— Jag tycker att vi har haft ganska bra stäm i vår femma flera matchen nu men kanske inte gjort så många mål framåt. Vi har kapaciteten till det och snackade inför att vi ville ta mer ansvar med bollen och gå för det. Det fick vi träff på idag och då märks det att vi har bra offensiva spelare, titta på en sådan som Tobias Bergfors.

En femma som inte varit den mest producerade under säsongen.

— Vi är väl varit den femman som alltid vill sätta försvarsspelet först och ha snabba spelvändningar. Då går det snabbt och blir mål. Kollar man på laget är det väl första och andra som ska leda oss i matcherna men om det går lite tyngre ska vi också klara av att gå fram och leda laget. Det tycker jag att vi gör idag.

Även målmässigt var Växjö tillbaka som i inledningen på säsongen med mycket mål framåt. Denna gång dock mot jumbon Örebro.

— Ja idag var verkligen en match som vi bara skulle vinna. Personligen var jag dock lite rädd inför matchen av den anledningen. Med fem raka förluster och sedan enklare motstånd så kanske det fanns en risk att vi skulle ta för enkelt på det och att det skulle bli en jättejobbig match. Men idag visar vi upp att vi hade bestämt oss. En riktigt skön seger, avslutar Roos.

Växjös bästa målskytt blev Jesper Sankell som gjorde hela fyra mål.

TV: Highlights Örebro-Växjö

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar