IK Sirius IBK

Bergfors med ny specialare: ”Kommit fram lite extra i år”

Säsongens andra köksvägs-zorro av Bergfors när Växjö tog stabil seger.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
Växjö IBK
8 - 5(3-2, 2-0, 3-3)
IK Sirius IBK

Växjö följde upp förra omgångens seger mot Örebro med att vinna stabilt över Sirius med 8-5. Lagets 2-1 mål gjordes av Tobias Bergfors som på nytt hittade rätt med en kökvägszorro, hans andra för säsongen.

— Ja den har funnits med ganska länge ändå hos mig men kommit fram lite extra i år. Skönt när den sitter, säger Bergfors.

Hur kommer det sig att du är så bra på denna?

— Jag vet faktiskt inte. Jag har väl övat på den ganska många gånger egentligen och den har vuxit fram. Nu testar jag den lite oftare och jag har lärt mig göra den i hög fart. Det är väl någon form av köksvägs-zorro men jag använder ju inte hooken.

Bergfors som värvades till Växjö till den här säsongen från Team Thorengruppen börjar även hitta rätt i spelet mer och mer.

— Jag känner att jag spelar med ganska bra självförtroende just nu och har kommit in i det bättre och bättre senaste matcherna. Vi har hittat bra kemi i våran kedja också och lärt känna varandra mer och mer. Offensivt var det lite knackigt till en början men vi har växlat upp och det känns riktigt kul.

Spelmässigt spelare Växjö ett spel som passar den snabbe och ibland yvige forwarden.

— Det har såklart varit en omställning men samtidigt spelar vi ett spel nu som påminner lite om hur vi spelade i Salem när jag var där. Vi går högt och pressar och det blir mycket tid i anfallzon vilket jag gillar. Det är kul men Växjö är några snäpp upp till och det är hård konkurrens med väldigt många bra spelare.

Har du kommit upp i den nivån då önskar?

— Jag känner väl att det finns något snäpp till helt klart. Det är nog många i laget som har den känslan och vi har inte levererat på topp heller. Men känsla när bra och det viktigaste är att vi tar poängen och vinner matcherna.

Vinna matchen gjorde Växjö över Sirius efter en bra andra period.

— Första perioden är ganska svängig och där sätter vi inte våra bitar fullt ut samtidigt som de löser vårt försvarsspel på ett bra sätt. Det är framförallt andra perioden som vi gör en riktigt bra period och rycker ifrån lite både målmässigt och spelmässigt. Sista perioden stänger vi ner bara och jag skulle säga att det är en stabil seger. Vi har några snäpp till spelmässigt men det har varit mycket matcher nu på slutet och det är stabilt av oss att kunna göra en sådan här match, summerar Bergfors.

TV: Så här såg det ut när Bergfors gjorde ett identiskt mål mot Jönköping

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar