Mullsjö AIS

Första SSL-målet för Domberg: ”Ser mig själv inte som en ung spelare”

Värvad från RIG Umeå inför säsongen. Mot Pixbo gjorde Mullsjö 19-årige Oskar Domberg sitt första mål i SSL.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
Pixbo Wallenstam IBK
6 - 13(1-3, 1-6, 4-4)
Mullsjö AIS

Med flera spelartapp förstärkte Mullsjö truppen inför årets säsong med flera nyförvärv. Den schweiziska stjärna Tim Braillard värvades in och så även backen Joel Dagman. Ytterligare ett nyförvärv till den här säsongen var 19-årige centern Oskar Domberg som fått chansen direkt i Mullsjö och varit i stort sett ordinarie under hela säsongen.

— Jag är nöjd med min säsongsinledning. Jag var förberedd på att det skulle bli ganska tufft. Men jag har fått en bra start och en bra roll i laget som jag lyckats ta mig an på ett bra sätt. Jag tar små steg hela tiden och känner att utvecklas, säger Domberg.

Överraskad att du fått så mycket speltid direkt? 

— Nja det vet jag väl inte. Inför säsongen var mitt mål att göra så bra som möjligt ifrån mig och hjälpa laget och det är väldigt roligt att jag får förnyat förtroende av tränaren match efter match. Det är inget jag tar för givet.

Förra säsongen gjorde Domberg 12 mål och 35 assist för RIG Umeå i division 1. Han var även med och vann SM-guld med laget och har erfarenhet från spel i U19-landslaget. Från den här säsongen är det alltså SSL-spel som gäller där 19-åringen trivs från start.

— Jag tycker det fungerat smidigt från början. Jag ser mig själv inte som en ung spelare på det sättet. Jag har med mig mycket erfarenheter från TIG som nu jag kan applicera i mitt SSL-spel direkt. Jag är inte här för att titta på utan för att bidra redan nu. Jag vet vad jag kan och strävar efter att bli bättre och bättre för varje match.

I onsdagens match mot Mullsjö gjordes även säsongens första mål.

— Jag får en bra pass av Gidske och ser att Kim står på bortre. Men jag känner att det är läge för att skjuta och den sitter, och det gjorde den. Bara den sitter är det viktigaste men det blev snyggt i krysset. En liten lättnad ändå att göra första målet i SSL, det blir ju lite speciellt.

Matchen mot Pixbo utvecklades till en riktigt målrik match där Mullsjö till slut vann med hela 13-6.

— Det var lite speciellt till en början där vi får några enkla mål även om vi inte kommer upp i nivå. Det är andra perioden som gör att vi vinner matchen där vi går ifrån till 9-2. Vi straffar deras misstag ganska hårt och jobbar hårt i defensiven. I tredje kommer de upp och pressar lite vilket vi inte löser till en början. Men sen får vi koll på det och tar en stabil seger. Sex insläppta kände vi väl att det var lite väl mycket med tanke på hur matchen såg ut.

Domberg som förutom målet återigen gjorde en bra match.

— Min roll just nu är center i tredjefemman. Personligen har jag lagt fokus på att hitta rätt i defensiven och det känns bra. Vi stänger igen bra och låter första och andrafemman få skapa mer och göra målen. Vi har ju bytt runt lite på spelare men jag och Kim Ganevik har spelat mycket ihop och vi har börjat hitta varandra mer och mer.

TV: Se målen från matchen här 

TV: Highlights Pixbo Wallenstam-Mullsjö

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar