Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Växjö förlänger med back: ”Kommer bosätta sig i landslaget efter VM”

I samband med matchen mot Lindås presenterade Växjö en viktig kontraktsförlängning.

Växjö möter under söndagskvällen nykomlingen Lindås. I samband med matchen presenterade Växjö en viktig kontraktsförlängning då Niklas Ramirez Lindberg skrev på ett nytt kontrakt på två år.

— Att klubben lyckas göra klart med Ramirez kommande säsonger betyder oerhört mycket både på planen och för gruppens fortsatta byggande. Niklas är en fenomenal spelare som kommer bosätta sig i landslaget efter VM då generationsväxlingen där ska ske. Niklas snabbhet och fysik är totalrätt gällande Vipers fortsatta mening att utveckla svensk innebandy till en bättre produkt, en än mer fartfylld idrott, säger Växjös tränare Niklas Nordén till Växjös hemsida.

23-årige backen är en viktig förläning för Växjö.

— Niklas fysik och arbetskapacitet är ledande inom svensk innebandy och därmed också en förebild såväl inom föreningen som utanför. Med Rammes fortsättande hos Vipers visar föreningen att man fortsätter arbeta målmedvetet emot sitt första SM-guld.

Ramirez Lindberg kom till Växjö till säsongen 2015/16 och har den här säsongen gjort 3 mål och 4 assist. Ramirez var även aktuell för VM-truppen och var uttagen i Euro Floorball Tour som avgjordes i oktober.

— Givetvis roligt att få representera Växjö i två år till. Känner att jag utvecklas för varje år som jag är här och trivs bra i laget och med ledarstaben. Verksamheten är seriös och samtliga spelare vill bli så bra de kan och nå titlar vilket gör att framtiden för klubben ser ljus ut och jag vill vara mer på den resan med Växjö Vipers, säger Ramirez Lindberg.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar