Allsvenskan

Tackling ledde till hjärnskakning – Team Thorengruppen anmäler

Team Thorengruppen anmäler Salemspelare efter tackling som lett till hjärnskakning.

Det var i helgens match i Allsvenskan Norra mellan Salem och Team Thorengruppen som Salems Christoffer Karlsson kom i situation med Team Thorengruppen Mathias Hagert. Karlsson tacklar Hagert in i eget mål vilket i matchen dömdes till ett frislag. Efter matchen var Hagert kritisk till den tackling han fick och nu har Team Thorengruppen beslutat att anmäla tacklingen till Juridiska Nämnden.

— För det första är vi inte ute efter att man ska söka anmälningar utan vi vill att man ska kunna spela matcher som vanligt. Men vi vill att våra spelare ska känna sig säkra på planen och att matcher ska avgöras på ett ärligt sätt. Vi var överens jag och min sportchefskollega Jocke Sjöström att vi måste gå vidare med den här tacklingen. Den ser fullt medveten ut och vi tycker att den bör bestraffas hårdare än vad som blev i matchen, säger Team Thorengruppens sportchef Jan Lundqvist.

Hur ser ni på tacklingen? 

— Man kan ju otur att komma fel in i en situationen och att det då kan bli en smäll. Men här tycker vi att det är en fullt medveten tackling. Han har möjlighet att kliva åt sidan och inte ta tacklingen men istället så fullföljer han. Därefter så joggar han bara därifrån utan att kolla hur det är med Mathias varken direkt efter eller senare efter matchen. Vi ser det som fullt medvetet och det blir en rejäl smäll mot rygg, nacke och huvud. Vad hade hänt om tacklingen varit mot någon av ribbstolarna i hörnet? Då hade det kunnat gå ännu värre.

Matchen vanns av Salem med 9-6 och Mathias Hagert fick utgå efter tacklingen i den första perioden då Team Thorengruppen ledde med 2-1. Tacklingen tog illa på Mathias Hagert som fått en hjärnskakning.

— Vi vill inte ha sådana här tacklingar och överfall och då behöver gå vidare med en anmälan. Vi tänker i första hand på spelarna hälsa och Mathias har fått en hjärnskakning och följer hjärntrappan nu. Har han tur är det bara en lättare hjärnskakning och han kan spela mot Djurgården. Spelarna hälsa är oerhört viktigt och då kan vi inte ha den här typen av tacklingar i matcher.

Lundqvist vill även förtydliga att det är tacklingen i sig som ligger till grund för anmälan och inget mot Salem som förening.

— Anmälan är inte kritik mot Salem som förening utan det är händelsen som vi tycker behöver tas upp. Vi är förvånade att domarna inte dömde mer i matchen än ett frislag och vi tycker att tacklingen förtjänar hårdare bestraffning. Sådana här tacklingar kan vi inte ha i sporten.

Efter anmälan kommer även anmäld part få yttra sig innan Juridiska Nämnden tar beslut om eventuell anmälan.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar