Klackledare Pontus Wirdby till vänster, till höger? oklart! Foto: Per Wiklund
VM 2018

Svenska fans väntas till Prag: ”Visa att vi är de bästa fansen”

Många svenska fans väntas till Prag. Pontus Wirdby tar rollen som klackledare.

På lördag inleds VM för Sverige med en repris på VM-finalen 2016 när Finland står för motståndet i första gruppspelsmatchen. Sverige har laddat för revansch i två år och så har även de svenska fansen. Det väntas bli publikrekord och på plats i Prag väntas många svenska fans, framförallt till slutspelet. En av de mer aktiva supportrarna är Pontus Wirdby som åtagit sig rollen som klackledare och samordnare för de som är plats i Prag.

— Kul med ett VM igen! Två år sen den snöpliga förlusten sist i Riga så de ska bli kul att det snart drar igång. Jag hoppas på jämna och bra matcher från alla länder, framförallt för Sveriges del, säger Sveriges klackledare Pontus Wirdby.

Förväntningarna är höga på ett VM som kommer bli något extra.

— Jag hoppas att många svenskar är på plats och visar att vi är de bästa fansen!

Förutom en revansch på planen hoppas Wirdby att det blir en höjning på läktaren nu när det är fler svenskar på plats.

— Ja förra VM va inte så jättebra från läktarhåll enligt mig så jag kommer att ta med mig en trumma och megafon. Så jag kommer att leda klacken nedifrån och hoppas på att så många som möjligt hjälper till att sjunga, skrika och heja fram Sverige till ett guld.

För att lyckas behövs uppslutning av de som är på plats.

— Hjälp mig som klackledare att sjunga och heja fram landslaget så att vi kan skapa en grym stämning och som sagt visa att vi är de bästa fansen!

Wirdby har skapat en grupp på facebook ”Svenska fans i Prag” för de svenskar som följer laget på plats. En grupp för att samordna och skapa stämning inför och efter matcher.

— Ja, förra VM så fixade pappa Sundstedt (pappa till landslagsbacken Rasmus Sundstedt) en bar så träffades vi inför finalen och bara snackade, käkade och taggade upp till finalen. Så tanken med gruppen är att försöka samla svenskarna till en bar/restaurang så att vi kan köra ett pregame inför semin och finalen. Mer info kommer senare om vart de blir så håll ett öga på gruppen.

Hur tror du det går för Sverige? 

— Jag tror och hoppas på att Sverige tar guld efter en jämn match och att Rudd avgör med 6-5 på ett friläge!

Någon favoritspelare i landslaget? 

— De måste ändå vara Alex Rudd som alltid ger allt i alla dueller, en lagspelare som varje lag vill ha och samtidigt som man hatar att möta som motståndare. Framåt Sverige!

På plats i Prag? Gå med i facebookgruppen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar