Foto: Per Wiklund
VM 2018

VM avslutades med publikrekord

Två rekord var redan slagna, då avslutades VM i Prag med ett nytt prydligt publikrekord.

Ambitionerna inför VM i Prag 2018 var höga. Arrangerande Tjeckien hade satsat hårt på marknadsföring och ville skapa ett arrangemang som var det bästa någonsin för innebandy.

— Det kommer bli väldigt mycket människor i arenorna på öppningsdagen, semifinal och finaldagen. Vi tror att finalen kommer bli slutsåld, men det är vissa lagplatser i arenan som organisationen bara får kontroll över nio dagar innan match så vi får se. Vi tror att både rekordet för en match i VM och det totala rekordet av åskådare kommer att slås, sa Internationella Innebandyförbundets generalsekreterare John Liljelund inför turneringen.

Rekord var i sikte och redan första dagen slogs publikrekord för en gruppspelsmatch i VM  när 12 326 personer såg hemmanationen Tjeckien vinna över Tyskland. Under torsdagskvällen, med tre dagar kvar av VM slogs även rekordet om totala antalet åskådare under ett VM. Det gamla rekordet är från VM i Göteborg 2014 med totalt 104 442 åskådare under hela mästerskapet vilket raderades. Det nya rekordet är 182 228 åskådare.

VM-finalen mellan Finland och Sverige skulle även den sätta rekord. Rekordet i mest antal besökare på en VM-match någonsin. 16 276 såg Finland vinna med 6-3 över Sverige.

— Jag är väldigt positiv till det här mästerskapet. Vi visste från starten att den tjeckiska organisationen skulle skapa ett spektakulärt event och det har det varit. Det här är något mer än vad som varit tidigare, kommenterade Internationella Innebandyförbundets generalsekreterare på en presskonferens tidigare i veckan.

TV: Här sjunger de svenska fansen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar