Foto: Jonathan Rudman
SSL-Herr

Fotskadad dagen innan VM – Engel kvar i Schweiz

Manuel Engel kvar i Schweiz efter fotskadan som gjorde att han missade VM.

Växjö IBK:s Schweiziska stjärna Manuel Engel skadade foten på sista träningen inför VM-premiären och missade hela VM i Prag. En skada som gör att Engel missar återstarten av SSL nu till helgen när Växjö möter Linköping.

— Han är kvar i Schweiz hos duktiga sjukvårdare och har påbörjat en rehabprocess. Vi väntar fortfarande svar från MR-röntgen om hur allvarlig skadan är. Men han kommer inte spela mot Linköping utan är kvar i Schweiz över jul, säger Växjös tränare Niklas Nordén.

Har ni fått någon indikation på när han kan vara tillbaka? 

— Vi vet inte riktig än eftersom vi väntar på röntgen. Men det är ju fotleden det handlar om och han hade ju maximalt oflyt att dagen innan VM trampa på en annan fot under en väldigt lugn träning. Det är synd om honom att han missade VM. Men vi skulle tro att han är tillbaka efter nyår någon gång. Om det är en vecka eller flera därefter vet vi inte i nuläget.

Manuel Engel som missade hela VM och därmed även semifinalen mot Sverige som gick till straffar. Schweiz vann sedan bronset.

— Det kanske var tur för Sveriges del att han inte var med, säger Nordén.

Växjös övriga VM-spelare, Sverige Markus Jonsson och Schweiz Manuel Maurer är båda tillbaka och redo för spel i SSL igen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar