Foto: Lindås Rasta IBK
#ibsilly

Lindås Rasta utökar ledarstaben

Bottenlaget Lindås förstärker ledarstaben.

SSL-nykomlingen Lindås Rasta som tagit 7 poäng på de inledande 13 omgångarna utökar ledarstaben till återstarten efter VM uppehållet. När Lindås Rasta på söndagen möter bottenkollegan Örebro som även de har 7 poäng tar Mikael Lindqvist plats i båset.

— Först och främst blir det matchplaneringen. Se till så att vi har en riktigt bra matchplan. Sen jobba lite mera individanpassat. Rollerna i båset under match får ni vänta med. För den vet inte ens killarna om än. Något som var roligt var att efter bara en kvart så kändes det som för några år sedan då jag och Jocke tränade Pixbos damer. Vi gled bara in i dom gamla rollerna direkt. Kändes som tiden stått still, men ändå lagt på 10 kg å blitt av med lite hår, säger Lindqvist till Lindås Rastas hemsida.

Mikael ”Koppen” Lindqvist är även sportchef i Mölndal, en roll han kommer fortsätta med.

— Jag har i många år sagt att vi inom Göteborgs innebandyn borde samarbeta mera. Vilket jag nu tycker att vi äntligen börjat med. Så när jag fick frågan om att vara med lite i Lindås så kunde jag ju inte tacka nej. Lindås och Mölndal har bytt många spelare med varandra i år. Så varför inte lite tränarsysslor också?

Nykomlingen Lindås Rasta befinner sig i ett prekärt läge i tabellen med 7 poäng efter att ha mött alla lag i ligan. Lindqvist har sett 6 av matcherna.

— Det finns många saker som varit riktigt bra. Sen finns det några som varit mindre bra. Sammanfattningsvis stavas det väl nykomling. Man blir snabbt straffade om man slarvar på denna nivån. Vilket har märkts i många matcher. Det gäller att vara bra förberedd varje träning och match.

Nu väntar direkt en viktig match mot Örebro.

— Det blir en svår match. Vi måste verkligen vara ödmjuka och tro på varandra. Det handlar inte bara om att komma dit å vara förberedd. Det gäller samtidigt att vi gör varandra bättre. Ge varandra mera tid. Genom att sätta fart på bollen. Men jag är hoppfull. Jag har kommit till en grupp som tävlar på träning. Så jag tror att vi har en bra chans till tre poäng.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar