Foto: Jonathan Rudman
Jönköpings IK

Derbyseger för Jönköping: ”En hel del prestige en sådan här match”

Efter fyra derbyförluster - seger för Jönköping över Mullsjö.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:00
Mullsjö AIS
2 - 7(0-0, 2-4, 0-3)
Jönköpings IK

Förlust hemma i premiär med 4-9. När Jönköping och Mullsjö möttes i säsongens andra derby var det ombytta roller och seger för Jönköping.

— Ja vi sa ju senast att det vore dags att slå de där jävla bönderna någon gång. Idag fick vi göra det, säger Jönköpings målvakt Gustav Jansson.

Jönköping öppnade målskyttet i den andra perioden och gick ifrån till ledning med 4-2.

— Vi följer vår gameplan till 100% idag. De gör sina mål på två skitlägen egentligen när vi slarvar lite och då blir det så. Annars skapar de nästan ingenting själv och när de skapar så är vi där och täcker bort.

Med bara två sekunder kvar av den andra perioden fick Jönköping två utvisningar och fick inleda den tredje i spel 3 mot 5. En boxplay som blev avgörande.

— Ja den blev viktig. De fick ju ett drömläge att komma in i det igen. Vi pratade ihop oss ganska bra i pausen där om vi hur vi skulle jobba. Vi kommer ut och gör det väldigt bra. De får ett par lägen men annars stänger vi bort det, viktigt att få den starten på tredje.

Förutom ett bra försvarspel och ett hattrick av Otto Weidman så imponerade Jansson i målet och släppte bara två mål bakom i sig i 7-2 segern.

— Jag är jättenöjd. Men det jag har ju också försvaret att tacka för det. Det var en fin försvarsinsats av hela laget.

Segern var rättvis och utjämnade årets derbysiffror till 1-1.

— Man såg på deras VM-spelare att de haft det tungt. Vi såg piggare ut. Första perioden har vi inte så mycket boll men i andra kan vi trumma på bra och ta över spelet. Vi kan spela vårt spel och får bra kontroll på det. Riktigt skönt att vinna ett derby.

En vinst och tre poäng i derby efter fyra raka förluster.

— Det var på tiden och väldigt skönt. En väldigt viktig seger för oss. Vi har ju jobbat sedan vi kom upp i SSL med att visa att vi kan slå alla lag och Mullsjö var kvar på den listan. Nu tar vi tre poäng här och visar för oss själva att vi kan även kan vinna mot Mullsjö. Sedan är det en helt del prestige en sådan här match också, avslutar Jansson.

TV: Se målen från matchen här 

Resultat övriga matcher i omgång 14: 

IBK Dalen-Storvreta. 6-9
IK Sirius IBK-IBF Falun. 3-8
Lindås Rasta IBK-IBF Örebro. 5-11
Höllvikens IBF-FBC Kalmarsund. 3-5
Linköping IBK-Växjö IBK. 4-2

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar