Foto: ibnytt.se
Mullsjö AIS

Knuthas SSL-debuterade – mål direkt av 17-åringen

Mål direkt i första perioden för SSL-debuterande Wille Knuthas, endast 17 år gammal.

17-årige Wille Knuthas spelar mestadels med Hovslätt i division 1 och JAS. Förutom det har han även en dubbellicens med Mullsjö där han också är med och tränar. Inför matchen mot Kalmarsund hade Knuthas fått vara med på två SSL-matcher. Mot Kalmarsund skedde debuten.

— Det är såklart jättekul att få chansen och en dröm som går i uppfyllelse när man får debutera. Det var lite nervöst inför men det kändes helt okej, säger Knuthas efter matchen.

En debut rakt in i Mullsjös förstafemma.

— Det var väldigt kul att spela i den femman. Vi fick rätt bra stäm i vår femma där i första perioden. Vi går fyra mål framåt men sen var vi inte lika bra i andra och tredje perioden.

Vilken debut det blev. Knuthas visat direkt upp ett moget spel och fick även göra sina första SSL-poäng. Första spelade han fram Rikard Eriksson till 1-3 för att senare med 44 sekunder kvar av den första perioden även göra karriärens första mål i Svenska Superligan till 2-4.

— Det blir verkligen speciellt att göra första poängen och målet. Det här har man ju längtat efter och strävat efter länge. Det var väldigt kul att det blev både mål och assist.

TV: Se Knuthas första SSL-mål här

Wille Knuthas 2-4 var dock Mullsjös sista i matchen som fick se Kalmarsund vända och vinna med 6-4.

— Vi börjar bra men i andra och tredje så får vi svårt att få in bollen. De byter målvakt och han gör det bra.

Hur ser du på fortsatta säsongen nu med spel i både Hovslätt och Mullsjö? 

— Det är såklart att när jag väl är med och tränar med Mullsjö så vill ja ge allt så att man kanske får chansen som idag och spela. Men det största målet för säsongen är att kriga för att kvala med Hovslätt till Allsvenskan. Det som blir här i Mullsjö är en bonus för mig, men när jag är här så krigar jag för att få spela så mycket som möjligt här också.

Vad säger du själv om debuten? 

— Helt okej, jag hade några lägen till som jag kunde satt. Men poängen spelar ingen roll när vi förlorar matchen. Jävligt surt att vi förlorar, avslutar Knuthas.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar